Vijf tips om je zolder in te richten!

img_20161120_153228

Binnenkort kunnen we eindelijk beginnen met de afwerking van ons huis. Alle materialen zijn gekozen en alle kamers hebben hun bestemming.

Alleen de zolder … ik twijfel nog over hoe we die gaan gebruiken. In ieder geval NIET om vol te steken met dozen en spullen die we niet meer nodig hebben!

Door het hellend dak geeft de zolder sowieso een knus gevoel. Het liefst van al zou ik er een gezellige werkkamer van maken voor mezelf. Een plaats waar ik kan bloggen, voor school werken en creatief bezig zijn.

Hieronder een aantal tips en inspiratie om van de zolder een gezellige, frisse leefruimte te maken:

 1. Kies voor wit en lichte kleuren

  Omdat een zolderruimte vaak niet zo groot is, kies je best voor een licht kleurenpallet. Wit is een perfecte basistint om je kamer groter en lichter te doen lijken. Vul eventueel aan met zachte pastels of natuurlijke “greiges”.

 2. Zorg voor voldoende lichtinval

  Voldoende daglicht is heel belangrijk. Zeker als je, zoals ik, van je zolder en werkruimte wil maken. Goede dakramen, zoals VELUX ramen, zijn hiervoor essentieel.  Ze doen de ruimte ook weer optisch groter lijken.  Let wel op voor oververhitting in de zomer. Naast dakramen vind je bij de firma VELUX tegenwoordig ook heel wat mooie rol- of vouwgordijntjes die speciaal gemaakt zijn om de warmte buiten te houden.

 3. Maak gebruik van spiegels

  Spiegels hebben zelfs een dubbel positief effect. Ze reflecteren het licht én geven meer openheid aan de ruimte. Hierdoor lijkt de kamer groter dan ze in werkelijkheid is.

 4. Benut de ruimte optimaal

  Door de schuine muren kan je niet zomaar alle meubels plaatsen. Het beste is om hier te kiezen voor maatwerk. Je wint er ruimte mee en je vermijdt een rommelig effect. Leuke budgetoplossing: met een gordijnrail kan je snel en gemakkelijk een opbergruimte creëren.

 5. Gebruik de juiste accessoires

  Op een zolderkamer geldt de regel “less is more”. Vermijd prularia in een kleine ruimte. Investeer liever in goede, sfeervolle verlichting. Wel leuk is een mooi vloerkleed. Het geeft een warme uitstraling en dempt het geluid van voetstappen. Hoog op mijn favorieten lijstje staat het PEAS tapijt uit de HAY collection.

 

Welke bestemming je ook aan je zolder wil geven (speelkamer, badkamer, extra slaapkamer, hobbykamer, …) … zorg in de eerste plaats voor goede isolatie. Dat bespaart een hoop verwarmingskosten in de winter.

Ook zin gekregen om je zolder eens duchtig onder handen te nemen? Via Pinterest vond ik alvast heel wat inspiratie!

img_20161120_154213

zolder

img_20161120_153855

zolder-verbouwen

img_20161120_154115

img_20161120_162554

img_20161120_1527301

 

img_20161120_162706

 

Bron: Pinterest

Hebben jullie nog tips voor mij om de zolder in te richten?

Liefs,

N.

P.S.: Volgen jullie me al op Facebook, Instagram en Pinterest? Zou ik super leuk vinden!

6 Comments

 1. 1
 2. 3

  Yep, ik ben blij, ik heb ook al deze tips verwerkt in de zolderkamers van de jongens. We kunnen vanaf dit weekend aan de afwerking beginnen. Wij hebben gekozen voor een muurbekleding in planchetten, steigerhoutlook, lekker makkelijk in onderhoud en geeft een gezellige look!

 3. 5
  • 6

   Thx voor de tip, misschien nog een ideetje! maar jullie mogen in mijn keuken ook altijd een theetje komen drinken binnenkort hoor! 🙂

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>