Morning rituals met Illy koffie!

dsc_1069

Feesten tot laat in de nacht is niet aan mij besteed, laat me maar lekker vroeg onder de wol kruipen. Ik ben een ochtendmens … always have and always will. In deze blogpost vertel ik een beetje meer over mijn ochtendrituelen. 

’s Ochtends, voor mijn man en kids hun ogen openen, sluip ik al zachtjes naar beneden. Ik ruim een beetje op en doe een paar huishoudelijke taakjes. En dan is het tijd voor een half uurtje me-time. Sinds een jaar doe ik op woensdagavond samen met mijn vriendinnen aan YOGA. Elke ochtend oefen ik een paar posities, al is het maar tien minuutjes. Soms de zonnegroet of anders een aantal opeenvolgende bewegingen die zorgen voor een extra portie energie! De neutrale kat, de krijger, de neerwaartse hond en de kindhouding … ze passeren hier dagelijks de revue 🙂

koffie-quote

Daarna is het tijd voor koffie. Hmmm … niks zaliger dan de geur en de smaak van verse, warme koffie. Sinds kort heb ik een gloednieuwe koffiemachine, de Francis Francis Y5 milk espresso machine! De naam alleen al klinkt geweldig, toch? Nog een paar maanden geduld en dan neem ik deze beauty mee naar mijn gloednieuwe keuken in de Leeuwerikheide. Ik hou van een cleane keuken met zo min mogelijk prullaria. Enkel mijn koffiemachine wordt de eyecatcher op het marmeren keukenblad. Valt het op dat ik SERIEUS aan het aftellen ben naar de verhuis?

Soit, ik zou mezelf nu graag een volleerde barista willen noemen maar dat zou fel overdreven zijn. De machine doet al het werk zelf en het is eigenlijk super simpel. Met één druk op de knop maak ik een straffe espresso, een romige cappuccino of een lekkere latte macchiato. Er zijn 6 voorgeprogrammeerde mogelijkheden dus je kan ook gewone koffie, heet water of warme melk maken. Qua smaak is er keuze uit verschillende capsules, afhankelijk van het land van herkomst. Guatemala, Ethiopië, Brazilië, Costa Rica, India, El Salvador, Nicaragua, Tanzania of Colombia … elk land heeft zijn eigen typische aroma en smaak. Keuze genoeg dus.

Ik zit nog volop in de testfase maar ben nu al fan van de Monoarabica Brazil. Een heerlijke, ietwat zoete smaak met een intense geur. Je ruikt en proeft een beetje chocolade en caramel … zalig!

Het liefst van al neem ik mijn kopje koffie mee naar buiten,tenminste als het weer het toelaat. In het voorjaar en tijdens de zomermaanden zit ik sowieso eventjes in de tuin ’s morgens. Ik klink nu misschien als “de bond zonder naam” maar het is toch geweldig om de natuur te zien ontwaken en de vogeltjes te horen fluiten 😉 It’s all about the little things ! Zelfs in de winter wanneer het koud is maar zonnig, neem ik mijn dekentje mee naar buiten en ga ik daar eventjes zitten.

Het lijkt

misschien alsof ik alle tijd van de wereld heb maar niks is minder waar. Ik heb een druk gezin en een fulltime job die ik combineer met bloggen en de inrichting van ons nieuwe huis.  Maar het is zo fijn om de dag op deze manier te beginnen dat ik er met plezier een half uurtje vroeger voor opsta!

Starten jullie de dag ook met speciale ochtendrituelen? Let me know!

dsc_1088

Francis Francis Y5 milk espresso & coffee van Illy

dsc_0979

dsc_0998

dsc_1011

dsc_1039

dsc_1048

Liefs, Nicky xx

 

 

You May Also Like

6 Comments

 1. 1
 2. 2

  Mmm inderdaad zo s’morgens opstaan en dan genieten van een lekkere tas koffie. Zalig, dan kan de dag beginnen. Mooie blog en foto’s trouwens

 3. 3
 4. 4
 5. 5

  Mijn ochtendritueel start met een kus en knuffel voor mijn 4 schatjes van patatjes!
  Ik heb zo’n liefdevolle herinneringen aan koffie!
  Tijdens mijn kinderjaren, ging ik wekelijks op bezoek bij mijn grootouders. Telkens stond er een lekkere dampende koffiepot klaar. Was dit toch niet zo, vroeg ik telkens: “Moe een tasje koffie drinken met een koekje?” Zij heeft ons allemaal geleerd dat gezellig samen zijn met familie en vrienden zoveel betekenis heeft! Koffie kan dan zeker niet ontbreken!

 6. 6

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>