Citytrip: Magisch Maastricht!

dsc_0856

Duizenden lichtjes, een reuzenrad en schaatsbaan, gezellige kraampjes en kerstmuziek … vanaf dit weekend start Magisch Maastricht. De stad wordt ondergedompeld in de kerstsfeer en verwacht vele bezoekers uit binnen- en buitenland. Voor mij heeft Maastricht het hele jaar door iets magisch. De kassei straatjes, de mooie witte huizen en de verschillende wijken geven deze stad een soort van Franse, romantische uitstraling.

Fashionistas kunnen in Maastricht hun hart ophalen in de winkelstraten en galeries van de binnenstad waar ook alle grote ketens gelegen zijn. Of in het Stokstraatkwartier met z’n exclusieve, chique boetieks. Door de vele restaurantjes en authentieke café’s hangt er in Maastricht ook altijd dat typische, bourgondische sfeertje.

Mijn twee favoriete wijken in Maastricht zijn Wijck en het Jekerkwartier.

Wijck kom je tegen als je vanuit de binnenstad de Sint Servaasbrug oversteekt, richting station. Het wordt ook wel eens “Petit Paris” genoemd. Vooral de Rechtstraat is de moeite waard om eens door te lopen. Je komt dan langs speciale voedingszaken, vintagewinkeltjes en boekhandels. Ook aan  koffiebars en lekkere restaurantjes geen gebrek!

Het Jekerkwartier heb ik zelf nog maar pas ontdekt. Het is de buurt rond de universiteit en the place to be voor creatievelingen en hippe vogels!

Hier heb je een mix van authentieke restaurantjes, conceptstores, interieurwinkeltjes en ateliers waar nog ambachtelijk gewerkt wordt. Centraal in deze wijk ligt de Bisschopsmolen aan het riviertje de Jeker. Zalig om hier wat rond te slenteren en een terrasje mee te pikken.

Elke keer ik in Maastricht kom, ontdek ik weer nieuwe, leuke adresjes. En die wil ik natuurlijk graag met jullie delen!

Hotel Le Theatre

We verbleven deze keer in hotel LE THEATRE, midden op het Vrijthof. Van hieruit stap je zo de winkelstraten in. Het is een gezellig boetiekhotel dat, net zoals de stad zelf, een beetje Frans aandoet. Je wordt hier vriendelijk onthaald (hoe kan het ook anders in Limburg!) met een glaasje bubbels en een paar citymaps. We kregen een superior kamer op de bovenste verdieping met alles erop en eraan! ’s ochtends kan je kiezen uit verschillende ontbijtjes in brasserie Revue onder het hotel. Ze hebben ook een verwarmd terras dus je kan hier perfect de dag afsluiten met een warme glühwein en zicht op de kerstmarkt.

dsc_0830

dsc_0822

dsc_0863

Café Zondag (Wyck)

In deze lunch & tapas bar zit het meestal goed vol. Wij hadden nog een mini-plaatsje in de hoek en genoten hier van een verse munt-thee en een bruine boterham kip Tikka. Er zijn ook verse salades of zoete hapjes te verkrijgen. (Café Zondag, Wijckerbrugstraat 42)

img_20161128_183055

img_20161128_183152

’t Wycker Cabinet (Wyck)

Hier kom je niet alleen om iets te eten of te drinken (lekkere wijn trouwens!) maar zeker ook voor het prachtige interieur.
Centraal in deze zaak staat de toog met blinkende tegeltjes als eyecatcher. De inrichting is heel huiselijk en de hoge plafonds en glas in lood ramen zorgen voor de finishing touch. Ik heb hier graag een plekje aan het raam om de Maastrichtenaren te zien langs flaneren. Het lijkt wel of iedereen hier altijd even stijlvol opgekleed is en net van de kapper komt! (t Wycker kabinet, Wijckerbrugstraat 29b)

dsc_0836

dsc_0839

Atelier Pauline (Jekerkwartier)

Ik passeerde het atelier van Pauline en ik moest gewoon naar binnen om wat foto’s te nemen. Het is gelegen in een onbeschrijfelijk mooi herenhuis. Ik zou er direct in willen wonen! Pauline ontwerpt hier hoeden, unieke tassen en viltdesign. Een perfecte locatie om creatief bezig te zijn. (Atelier Pauline, Cortenstraat 1a)

dsc_0867

 

dsc_0874

dsc_0875

De Bisschopsmolen

Ga zeker eens een kijkje nemen bij de watermolen in hartje Maastricht die wordt aangedreven door het water van het  Jekerriviertje.  Bij de molen vind je ook een 100% spelt bakkerij en een bed & breakfast. Of liever gezegd een “bakker en bed”, zo noemen ze dat hier. Als je hier blijft overnachten in het weekend mag je zelfs meehelpen in de bakkerij als je dat wilt! Ik nam een overheerlijk speltbroodje met dikke sneden mee naar huis!
(De Bisschopsmolen, Stenenbrug 3)

dsc_0882

dsc_0885

dsc_0892

dsc_0948

Le marais deux & koffie

In deze conceptstore kan je gerust een tijdje vertoeven. Je vindt er toffe modemerken en trendy interieurobjecten. In de koffiebar naast de winkel zitten een bonte mix van studenten, fashionistas en zakenmensen te genieten van een tasje koffie en/of een stukje taart. (Le marais deux & koffie, Heidenstraat 6-8)

dsc_0894

dsc_0899

Taverna La Vaca

Dit volkscafeetje ademt gewoon een typisch Maastrichtse gezelligheid. Sluit je dag af op het kleine terrasje, maak een praatje met de joviale eigenaar en geniet! Een beetje verderop in dit straatje vind je restaurant Il y a, waar je heel lekker kan tafelen en waar je achterovervalt van het wijnaanbod 🙂  ( Taverna La Vaca, Koestraat 3)

dsc_0879

dsc_0937

No label

Hier vind je mooie interieurobjecten met een Scandinavisch tintje. Naast vloerkleden, banken, kasten en verlichting kan je bij No label ook originele lifestyle cadeautjes scoren. (No Label, Minckelersstraat 10)

 

img_20161130_153455

img_20161130_153329

img_20161130_153403

 The Showroom

Last but not least een woon-conceptstore waar ondernemers een plank of een stukje winkel kunnen huren om hun producten te verkopen. Je vindt hier echt voor elk wat wils. Ik vond hier mijn droomluster om in mijn nieuwe keuken met verhoogd plafond te hangen. Helemaal Ibiza style. De eigenaar heeft hem zelfs nog mee tot aan onze auto gedragen, van service gesproken! (The showroom, Sporenstraat)

img_20161130_153251

img_20161130_153112

Eigenlijk kan ik zo nog wel een tijdje doorgaan. De grote Sissy Boy (homeland), de mega grote boekhandel in de Dominicanenkerk, het oergezellige Onze-lieve-vrouweplein, …  Maastricht is een aaneenschakeling van hotspots maar ga ze vooral zelf ontdekken. Je gaat er zeker geen spijt van krijgen!

Afsluiten doe ik met nog een paar sfeerbeelden van de stad en met een bedankje aan de hubby om mij overal te volgen met de camera. Hij maakt tegenwoordig al leuke blog- en instagramwaardige foto’s, ha!

Liefs, Nicky xx

img_20161129_204653

img_20161130_152953

dsc_0904

dsc_0848

img_20161130_154618

 

 

You May Also Like

1 comment

  1. 1

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>