On the couch bij Steffi van Kollekt!

 

 

IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT … een quote die zo weggeplukt lijkt van één van de kaartjes die ze verkoopt in haar übergezellige winkel in Leopoldsburg. Maar ook een quote die op haar lijf geschreven is. Ik ging bij haar op de koffie, we babbelden aan één stuk door en verloren de tijd uit het oog. Maak kennis met een straffe en heel sympathieke madam!

img_20161212_1952091

Steffi De Block  is jonge en enthousiaste ondernemer. Ze studeerde af als interieurarchitecte maar wist al heel snel dat bureauwerk niks voor haar was. Interieur is absoluut haar passie maar ze houdt ook van afwisseling en onder de mensen zijn. Vandaar dat ze in 2015 startte met haar grote droom … KOLLEKT! Ook al verklaarden sommige mensen haar voor gek, ze liet zich goed begeleiden door UNIZO en ging ervoor.

Interieur, lifestyle, kids & juwelen

Voor een winkel als Kollekt reed ik vroeger speciaal naar Hasselt of Antwerpen. Geweldig dus dat zo’n toffe conceptstore voor interieur en lifestyle ook vlakbij Balen ligt! Steffi  verkoopt producten die ze zelf mooi vindt en die ze inkoopt op beurzen in heel Europa. De stijl is vooral Scandinavisch, net als de naam “Kollekt” trouwens.

Het is een winkel waar echt iedereen wel iets vindt, zeker ook toffe kadootjes! Voor je mama, zus, nonkel, grootmoeder of de baby van de buren, … Niet enkel de kadootjes zelf zijn tof maar ze worden ook nog eens heel mooi ingepakt en dat is typisch Steffi. Ze runt haar winkel met veel enthousiasme en oog voor detail. Waarschijnlijk één van de redenen waarom er zoveel volk over de vloer komt. Gelukkig krijgt Steffi heel wat hulp van het thuisfront … haar ouders en haar vriend staan altijd paraat om een handje toe te steken!

Merken

Naast Scandinavische merken zoals House Doctor (mijn ab-so-lu-te favoriet!), Hübsch en I love my type verkoopt ze ook een aantal merken van mensen uit de streek of vroegere studiegenoten. Denk maar aan KOMONO, 3D geprinte juwelen van DAFS, gepersonaliseerde houten “nachtlamp-huisjes” van Kris Verhelst, …

Webshop

Goed nieuws voor wie niet in de buurt woont. Sinds kort kan je een groot aantal artikelen van Kollekt ook online bestellen. Toch loont het zeker de moeite om eens in de “echte ” winkel te gaan rondsnuffelen. Het aanbod is daar nog groter en de vrolijke lach van Steffi krijg je er gratis bij.

Typisch Steffi !

Ze WINKELT bij MIO MIO, een kledingwinkeltje uit Leopoldsburg waarmee ze binnenkort een nieuw project start … topsecret!

Ze DRINKT KOFFIE om de hoek in de hippe koffiebar Nanaccino.

Ze WOONT boven de winkel. Haar eigen appartement is gezellig ingericht met een combinatie van IKEA meubeltjes en zelfopgemaakte stukken uit de kringwinkel.

Ze REIST de wereld rond maar bovenaan haar verlanglijstje staat (hoe kan het ook anders?) KOPENHAGEN.

Ze HOUDT VAN verse bloemen! Je zal dan ook altijd een boeketje vinden in haar winkel.

 

Kollekt ligt in de Stationstraat 51 in Leopoldsburg en is open van di tot za van 10u tot 18u. Kijk zeker ook eens op de webshop als je nog inspiratie nodig hebt voor kadootjes of als je je eigen wishlist wilt samenstellen 🙂 !

Je kan Steffi en Kollekt ook volgen via Facebook en Instagram.

Liefs,

Nicky x

 

dsc_1155

dsc_1111

dsc_1099

dsc_1097

Kids corner bij Kollekt

 

dsc_1104

Ideaal kado voor een babyborrel: Gepersonaliseerd houten nachtlampje in de vorm van een huisje – Kris Verhelst

 

dsc_1139

Mooi ingepakte kadootjes

dsc_1159

Kaartje en kadertje ook afzonderlijk te verkrijgen

dsc_1149

 

dsc_1121

dsc_1109

Juweeltjes van o.a. DAFS & Some Things Inside

dsc_1102

dsc_1118

Steffi druk in de weer in haar winkel Kollekt in Leopoldsburg

dsc_1096

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>