Aan tafel!

De meest gezellige plaats in huis vind ik persoonlijk “rond de keukentafel”. Dat is ook de plaats waar wij met ons gezin het meeste tijd samen doorbrengen. Gezellig ontbijten, na het werk de dag bespreken, studeren, bezoek ontvangen … het gebeurt allemaal in de keuken. In ons nieuwe huis wil ik zeker geen aparte eetkamer zoals vroeger de mode was. De keuken op zich mag van mij een echte leefkeuken worden.

Gisteren bestelde ik bij Bibi’s hout een grote steigerhouten tafel van 2m80 lang met wit geoliede planken. Eigenlijk net dezelfde als diegene die we nu hebben maar een formaat groter. Een grote, gezellige boerentafel, ha. Daarrond komen 6 stoelen en een bankje voor twee personen.

Ik had al heel lang een bepaald soort stoelen in gedachten en gisteren ben ik daar heel toevallig bij uitgekomen. Ergens verscholen in een hoekje van een houtatelier stonden ze op mij te wachten 🙂 Het zijn zware houten spijlenstoelen met een ronde leuning. Vroeger zag je deze bruine stoelen vaak in tavernes en tegenwoordig worden ze nogal eens opgemaakt in pastelkleurtjes. Super leuk vind ik dat … een grote tafel met daarrond stoelen in verschillende zachte tinten. Eventjes heb ik getwijfeld om het in ons nieuwe huis ook zo te doen maar uiteindelijk kies ik toch voor wit. Sober en fris. Ik was eigenlijk van plan om de stoelen zelf af te schuren en te schilderen. Maar door gebrek aan tijd en plaats komt het er niet van. Ik ben dus echt heel blij dat een lieve kennis dat voor mij wil doen.

Nog een paar maanden geduld en dan kan ik het echte  resultaat aan jullie showen. Voorlopig alvast een aantal foto’s die me hebben geïnspireerd!

Liefs,

Nicky

 

Mijn stoelen zijn zoals de tweede van links (roze) in de middelste rij. Maar dan wit geschilderd.

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>