Soldenperiode: Scoor nu de basics die nog ontbreken in je garderobe!

 

De soldenperiode is het ideale moment om te investeren in enkele tijdloze basics. Stukken die je kan dragen in elk seizoen en die je vlot kan combineren. Met deze gedachte in mijn achterhoofd trok ik op pad en ik ben vrij goed geslaagd in de opdracht.

Trop is te veel!

Vroeger liet ik me steevast vangen. Mijn leuze was “zoveel mogelijk kopen voor zo weinig mogelijk geld”. Thuis komen met een koffer vol kleding die een jaar later alweer op de rommelmarkt belandde. Waarschijnlijk voor vele vrouwen een herkenbaar verhaal, ha!

Zoals je in een vorige blogpost kon lezen, heb ik onlangs heel mijn huis (en dus ook mijn kledingkast) onder handen genomen volgens de methode van Marie Kondo. Weg met alles wat niet nodig of gewenst is. Houd enkele kwaliteitsvolle basisstukken over die je echt graag en dikwijls draagt.

Basics

Hieronder zie je welke mooie basics ik nog heb gevonden:

 • een donkerblauw kleedje. Heel simpel, geen tierlantijntjes maar met de perfecte snit.
 • een zachtgrijze, wollen pantalon. Mooi met een enkellaarsje in de winter maar ook heel tof te combineren met witte sneakers en een wit shirt in het voorjaar.
 • een zwarte, leren kokerrok. Stijlvol maar toch stoer. Ideale werkoutfit in combinatie met een blouse en een kort laarsje met een hak.
 • een casual, gebreide, lange gilet. Opvallend door de afhangende bolle mouwen. In het voorjaar, wanneer het ’s morgens nog frisjes is, perfect te dragen als jas. Ik combineer zo’n vest graag met een opgerolde ripped boyfriend jeans en een pump in nude kleur.
 • mijn zwarte botjes met gespen en studs (waar ik eerder al over vertelde) en taupekleurige hoge enkellaarsjes met rits.
 • het zwarte schoudertasje is een aankoop van mijn dochter (good job!). Ik ben zelf nog op zoek naar een klassieke zwarte handtas met handige opbergvakken.

Ga zelf op pad met deze tips!

Zal ik jullie tenslotte nog een paar tips meegeven die ik voor mezelf ook gebruik?

 1. Maak vooraf een lijstje van wat er nog ontbreekt in je kast (en hou je hier aan!)
 2. Ga sowieso voor neutrale (lees: niet modegebonden) kleuren. Beige, grijze, zwart, wit en donkerblauw.
 3. Koop Belgisch! Belgische modemerken hebben vaak hele stijlvolle basics van goede kwaliteit.
 4. Laat trendgebonden stuks links liggen. Voor je het weet zijn die weer passé!
 5. Pas voor je koopt. Heel belangrijk. Kledingstukken moet comfortabel zitten en goed aanvoelen. Anders blijven ze gewoon in je kast hangen.

Voilà, hopelijk heb ik jullie een beetje geholpen. Ik weet het, we zijn al op het einde van de soldenperiode maar is dat niet het moment waarop de “ronde prijzen” beginnen? 🙂

Wat hebben jullie zoal gescoord in de solden?

Liefs,

Nicky

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>