Happy Home!

Licht & warmte!

Leuk nieuws … de verwarming en de elektriciteit zijn aangesloten en goedgekeurd! Het is ZO veel leuker om binnen te komen in een huis dat warm aanvoelt. Leve de constante, aangename warmte van vloerverwarming! Alleen boven hebben we gekozen voor toestellen, vooral omdat het daar ’s nachts lekker fris moet zijn.  We zijn in ieder geval heel tevreden over Han en Wouter Ooms, onze verwarming- en sanitair mannen.

Hetzelfde geldt voor Kris en de ploeg van EWK. Bekwame en heel stipte vakmannen. Kris heeft ons met veel geduld begeleid in het uitzoeken van de juiste verlichting. Hij heeft er ook voor gezorgd dat we Qbus hebben, een budgetvriendelijk (light) domotica-systeem.

Tuin

Een tijdje geleden in een vorige blogpost droomde ik van een Ibiza tuin. Heel mooi maar ondertussen heb ik toch beslist om het allemaal iets eenvoudiger te houden. Willy Mol tekende voor ons een prachtig tuinplan en dit gaan we stap voor stap (en volgens budget) aanpakken. Binnen twee weken starten de grondwerken. Door het niveauverschil met de achterliggende straat gaan we moeten werken met een paar trapjes. We krijgen een hoger liggend gedeelte met terras en zwembad en een lager liggend gedeelte waar veel gras en het tuinhuis komt.

Tuinhuis

Ons tuinhuis bestelden we deze week bij Blokhutwinkel.nl , de winkel met de grootste blokhuttenshowroom van Europa. Zo’n showroom is natuurlijk heel handig om de verschillende modellen en kwaliteiten met elkaar te vergelijken! Persoonlijk vind ik hun website ook heel duidelijk en overzichtelijk. Vandaar dat ik online besteld hebt. Bij elk tuinhuis krijg je tot in detail te zien wat er precies in de prijs inbegrepen is en wat je extra kan bijbestellen. Heel belangrijk want ik kom niet graag voor verrassingen te staan. Zeker niet op het einde van een bouw, ha 🙂

Ze leveren sowieso gratis in België en Nederland en bij dit model is ook de fundering en montage inbegrepen. Plaatsing is voorzien voor de eerste helft van maart.

Swimming in the pool!

Last but not least … het zwembad. De moeilijkste knoop die we hebben doorgehakt. Ik wilde het heel graag, al is het een mega hap uit het budget. Maar we zijn geen twintig meer, onze kids zijn al tieners en de grondwerken moeten nu toch gebeuren. Allemaal redenen om het niet uit te stellen.

Via aanbevelingen van vrienden en kennissen kwamen we terecht bij Alain De Weerdt van AVUZ zwembaden. Alain heeft jarenlang ervaring in de zwembadwereld. Op een zomerse avond bij hem thuis kregen we een uitgebreide uitleg en demonstratie van zijn eigen zwembad en technische ruimte. We hebben gekozen voor een gemetst skimmerbad met zachte ondergrond. Doordat er een soort mousse tussen de stenen en de liner komt, voelen de bodem en de wanden aan “als een turnmat”. Zalig! Het voordeel van een gemetst of gegoten bad is dat er op maat gewerkt wordt. Je krijgt veel mogelijkheden. Daarom heb ik ook gekozen om over de hele breedte een zonnedek van 2m in het water te laten bouwen. Als het weer een beetje mee zit, houden we een hele zomer vakantie in eigen tuin. Ik kan niet wachten!

 

 

You May Also Like

1 comment

  1. 1

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>