Vloeren en tegels in landelijke stijl!

 

De voorbije week hebben we gevloerd en getegeld in ons huis. Heel veel vloer hebben we niet, enkel in de hal en de garage. Wandtegeltjes komen er in de toiletten, in de douche van de berging en in de badkamers boven. Voor de rest hebben we gekozen voor Stuc Deco en parket. En op de bovenverdieping komen er witte planken.

Ik vond tegels kiezen één van de allermoeilijkste beslissingen. En dan nog heb ik op het laatste nippertje de tegels voor de hal nog gewisseld. Nu ik het resultaat zie, ben ik daar heel blij mee! Oorspronkelijk had ik een retrotegeltje met bloemmotief gekozen. Heel mooi wel, maar tijdloos? Daar twijfelde ik over. Zo erg zelfs dat ik er ’s nachts eens een paniekaanval van kreeg 🙂 Toen heb ik ze maar geruild voor een (tijdloos!) eenvoudig grijsblauw tegeltje van 20 x 20 cm. De gekartelde randen geven er een landelijk karakter aan.

In de toiletten hangen witte “Marokkaanse tegeltjes”. Mooi blinkend en met ongelijke vormen. Ongeveer dezelfde tegeltjes komen er boven in de badkamers. Bij de kinderen een mengeling van grijs en bij ons boven het badmeubel een mokka tint (voor de Ibiza look 🙂 )

De garagevloer is een typische garagevloer die in bijna alle huizen ligt. En voor de douche in de berging kozen we een grotere tegel onderverdeeld in kleine mozaiekjes. Een budgetvriendelijke tegel die we achteraan het magazijn van Quadrifoglio in Leopoldsburg vonden. Alle tegels komen trouwens van daar. Ik ben die mensen eeuwig dankbaar dat ze het transport van de retrotegels nog hebben tegen gehouden … van service gesproken!

Hieronder zie je wat we (dankzij hulp van familie en vrienden!!) al gedaan hebben. Wat vinden jullie ervan?

Liefs, Nicky x

 

Douche in de wasplaats beneden

Tegels voor douche van de kinderen

Tegeltjes voor onze badkamer (enkel boven het badmeubel)

Tegeltjes in het toilet

Kleurstaal voor de Stuc Deco. Waarschijnlijk wordt het deze lichte, neutrale kleur.

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

1 comment

  1. 1

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>