Bohemian style in huis met de Ikea JASSA limited collectie!

Goed nieuws voor iedereen die,net als ik, houdt van een vleugje “Bohemian look” in huis. IKEA lanceert samen met topdesigener Piet Hein Eek de JASSA limited collectie. Een eclectische en warme mix van meubels, textiel en accessoires. Deze collectie is geïnspireerd op ambachtelijke Indonesische en Vietnamese ontwerptradities en kenmerkt zich door speelse patronen, zomerse kleuren en ronde vormen. 

‘Alles mag!’

JASSA biedt massa’s mogelijkheden voor mensen die selectief willen omspringen met de Bohemian look. Zo combineer je de handgemaakte meubels met stoffen in zwart en wit voor een strakke look, vrolijk je een bestaande zitbank op met enkele felgekleurde JASSA kussens of laat je je fantasie de vrije loop met de gekleurde stoffen. Helemaal in de spirit van JASSA is het devies: ‘alles mag’!

Elk stuk is uniek

Voor deze collectie zijn enkel natuurlijke en duurzame materialen zoals riet, rotan, bamboe en zeewier gebruikt. Van dichtbij zie je dat echt elk stuk anders is. De ene zitbank in rotan is misschien net iets meer gebogen dan de andere, met een iets gladdere of net ruwere textuur. “Dat is het mooie van een handgemaakte collectie als deze”, zegt de Finse designer Iina Vuorivirta.

Hot, hot, hot!

Zoals het chilipepertje in de saus, geven de JASSA stoffen de collectie een flinke dosis pit en intensiteit. Textielontwerper Paulin Machado liet zich inspireren door de manier waarop ze in Indonesië kleuren en motieven combineren. “Massa’s kleuren wedijveren met elkaar: roze, geel, blauw, groen… Eerst vraag je je af hoe dat ooit een samenhangend gehaald wordt”, lacht ze, “maar het werkt!”

 

Meestal brengen wij tijdens de vakantie wel eens een bezoekje aan een Ikea filiaal. Al is het maar om wat inspiratie op te doen en van een portie Zweedse balletjes te smullen 🙂 Volgende week  ga ik dus zeker eens piepen naar de JASSA collectie. Een rotan bankje met gekleurde kussens zou namelijk wel eens perfect kunnen passen in mijn inkomhal!

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>