Greenery, de kleur van 2017!

Het groen ‘Greenery’ is volgens Pantone de kleur van 2017. Pantone beschrijft Greenery als “een citroenfrisse nuance tussen geel en groen, die de eerste lentedagen oproept, wanneer de natuur weer groen wordt en zich hernieuwt.”

De pantone kleur van het jaar is gebaseerd op wat in onze wereld gebeurt. Hoe meer mensen ondergedompeld raken in het moderne stadsleven, hoe meer ze zullen verlangen naar de natuur. Beplante muren worden steeds populairder, zowel in onze huizen als op kantoor. Er is meer aandacht voor parken in de steden en we hechten steeds meer belang aan gezonder en dus groener eten.

We gaan deze kleur absoluut terug vinden in de decoratie-, design- en modecollecties. Zelf heb ik al een mooie sjaal van Claudia Sträter met een combinatie van greenery en taupe. Hieronder alvast wat inspiratie!

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>