Betoverd door Toverland!

“HOCUS POCUS PATS, ik wou dat ik in Toverland was” … een autorit lang hoorden we dit zinnetje van mijn kleine nichtjes. Met de hele familie trokken we deze week naar attractiepark Toverland tussen Eindhoven en Venlo. Klaar voor een dagje fun en gezelligheid!

We kwamen aan in grijs en regenachtig weer. Dat kon de pret absoluut niet bederven want een paar uur lang amuseerden we ons goed in het Land Van Toos en Magic Forest. Twee overdekte hallen vol leuke attracties, vooral voor de iets kleinere kinderen. De waterglijbaan, de Boomerang en Villa Fiasco vielen bijzonder in de smaak. Net zoals het ritje op de Blitzbaan, een bobsleebaan waarbij je zelf je snelheid kan bepalen. Vooral onze mannen gingen voor een toptijd 🙂

Traditioneel neem ik altijd zelf belegde sandwiches mee naar een pretpark. Maar aan restaurants en snackbars is er zeker geen gebrek in Toverland. Terwijl wij ’s middags genoten van een koffietje in de Sim sa L’Oase, speelden de kids verder op het klimparcours Towers of Adventure.

Gelukkig brak daarna het zonnetje toch door en trokken we naar buiten. De Magische Vallei vind ik het allermooiste gedeelte van het park. In dit gebied wonen de Dwervels en heb je een magische fonteinenshow. Pret (en natte kleren) verzekerd! En als de kleren dan toch al nat zijn, komt het ideale moment voor een tochtje op de Djengu River. Super leuk! Wij pasten net met z’n achten in een tobbe. Omdat je in deze rustige periode niet lang moet aanschuiven, deden we deze attractie wel een keer of 3.

Ook voor de durvers en avontuurlijke types zijn er heel wat toffe attracties. Mijn tieners zijn zot van de Booster Bikes. Vooral het vertrek is spectaculair. Voor mij super leuk om te zien hoe ze plots weer kinderlijk enthousiast waren en keer op keer genoten van deze attractie! De TROY tenslotte is de snelste en langste houten achtbaan van de Benelux. Ik vind ernaar kijken al spannend genoeg 🙂 Maar Amber en de mannen zijn er wel in geweest en vonden het top! Wij smulden ondertussen van een ijsje bij Het Houten Paard.

Gewoon een dagje samen zijn met z’n allen deed enorm deugd. Na de drukte met de bouw en de examenstress was dat zeker welkom. Ik ben zo blij dat we voor het gezellige Toverland gekozen hebben. Het is niet te gigantisch maar er is zoveel te beleven voor klein en voor groot. Uitgeteld maar met een grote lach op hun gezicht zaten de meisjes weer in de auto op weg naar huis.

 

 

 

You May Also Like

1 comment

  1. 1

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>