Citytrip Gent

Vorige week verbleven Peter en ik twee dagen in Gent. Een voor ons vrij onbekende stad. Ik was er al wel eens geweest op vriendinnenweekend maar toen hebben we vooral de winkelstraten en de terrasjes verkend. Tijd om Gent eens op een andere manier te ontdekken! 

LOGEREN

Vlakbij de Vrijdagmarkt ligt The House of Edward. Dit mooie, witte pand ligt dus pal in het centrum aan een pleintje met parkeergelegenheid. De werking van dit hotel is net iets anders. Voor je vertrekt, mailen ze je een cijfercode waarmee je toegang krijgt tot het hotel en tot je kamer. We werden heel vriendelijk ontvangen door Rachida. Wat me meteen opviel was het lichte en frisse interieur. Veel witte tinten en een mooie planken vloer. Helemaal mijn dada! Beneden is er een gezellige loungeruimte en een automaat met drankjes en snacks. Ontbijten is niet mogelijk maar de Gentse horecazaken zijn vlakbij. 

L’AMOUR DU PAIN

Lekker ontbijten kan bij Boulangerie Paul, een klasse bakkerij aan de vrijdagmarkt. Moeilijk kiezen uit de artisanale broodjes, heerlijke koffiekoeken en verfijnde taartjes. Waan jezelf gerust een echte Parisienne in dit Franse interieur!

ALL IN CITYCARD

We kregen heel wat toeristische informatie mee bij Visit Gent (in de oude vismijn aan het Sint-Veerle Plein). En een CityCard! Met dit kaartje krijg je toegang tot alle belangrijke attracties en musea in de stad. Je hebt ook recht op gratis openbaar vervoer, een boottochtje met gids en je kan gedurende 1 dag een fiets huren.

De fiets zal voor een volgende keer zijn maar we bezochten wel het Gravensteen, gingen naar Het Lam Gods kijken in de indrukwekkende Sint-Baafskathedraal, namen de tram en maakten een boottochtje met gids op de Leie.

 

TIPS & TRICS

Twee dagen zijn natuurlijk veel te kort om alle verborgen pareltjes van Gent te ontdekken. Maar we zagen toch heel wat leuke straatjes, shops en eetadresjes die ik graag wil delen.

1. Het Koperhuis

Lifestyle en interieurzaak aan de Kraanlei. En YAY, ze hebben ook een webshop!

2. De Vrijdagmarkt

In het midden van dit oude plein staat het standbeeld van Jacob Van Artevelde. Wij hebben hier ’s avonds eenvoudig maar wel in een gezellig kader gegeten op de eerste verdieping van het Fonduehuisje, met prachtig uitzicht over het plein. De tweede dag hebben we hier ook ontbeten bij Brasserie Cassis. Absoluut geen aanrader!

3. Patershol

Pittoreske straatjes met speciaalzaken en verschillende restaurantjes. Mijn favoriete buurt!

4. Chillen aan de Graslei

In hartje Gent, met uitzicht op de vele terrasjes en historische gevels, kan je bij mooi weer gezellig zitten op de kade. Jong en oud zitten hier te picknicken, te lezen of gewoon te chillen. Super leuk overdag maar heel eerlijk … tegen de avond voelde ik me er niet 100% op mijn gemak door de luidruchtige groepjes jongeren met flessen wijn en bier. Misschien een momentopname?

5. Le Botaniste

Food- en winebar met natuurlijke producten, gelegen in de Hoornstraat. Ik was heel gecharmeerd door het mooie pand met immens hoge plafonds en prachtige vloeren. Het lijkt wel of je een oude apotheek binnenstapt.

 

Gent is een historische maar ook hippe stad. “The best of both worlds”, zeg maar. Er valt vanalles te beleven en wij willen zeker nog een keer terug samen met de kids. Voor deze citytrip droeg ik een comfy outfit van mijn favoriete merk Terre Bleue. Een soepele jeans met gestrikte ceintuur, losse crèmekleurige top en gebreide vest met goudaccentjes … ideaal om kilometers lang door de stad te dwalen.

Liefs, Nicky x

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>