Oh la la Barcelona : Toeristische topattracties die je moet gezien hebben!

Vorige week was ik in Barcelona, samen met mijn studenten van het zevende jaar. Normaal gezien wandel ik graag op mijn gemakje door een stad om zo de leukste en hipste verborgen adresjes te ontdekken. Maar op schoolreis hebben we natuurlijk een druk programma af te werken en willen we de leerlingen meenemen langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Hop on – Hop off

Laat ik jullie even meenemen op onze tour!

Wij nemen steeds een ticket voor de Bus Turistic. Plaats nemen, oortjes inpluggen voor de audio guide en genieten van alles wat deze fantastische stad te bieden heeft. Er zijn 44 haltes waar je kan op- en afstappen. Wij kiezen voor de volgende stops:

  • Sagrada Familia

Een indrukwekkend project waar Gaudi heel zijn leven aan gewerkt heeft. Deze basiliek staat nog steeds in de steigers en zal pas klaar zijn in 2026.

 

  • Parc Guell

Prachtig park met het beroemde plein dat omzoomd wordt door een kronkelende zitbank, afgewerkt met miljoenen kleine mozaïekstukjes.

  • Camp Nou

Op bezoek bij Messi en co! Met de Experience tour komen we langs de kleedkamers, de kapel, de spelerstunnel, het museum met alle bekers en natuurlijk het indrukwekkende stadion rond het heilige gras.

  • Barceloneta

Het strand, de haven en de gezellige boulevard met hippe terrasjes. Jammer genoeg voor ons was de zon niet van de partij want dit is echt een plaats om te genieten.

  • La Rambla met Mercat de la Boqueria

De bekendste straat van Barcelona die loopt van het standbeeld van Columbus tot aan het Plaça de Catalunya. Heel gezellig met de talrijke straatkunstenaars maar ook mega druk. Voor mij zelfs iets te druk. Wat wel absoluut de moeite waard is om te bezoeken is Mercat de la Boqueria, de grootste overdekte versmarkt van Spanje. Je kan hier overheerlijke verse tapas, ham of vis eten. Wij sluiten ook altijd af met één van de kleurrijke smoothies die hier aan spotprijsjes te verkrijgen zijn. Vlakbij La Rambla ligt mijn favoriete plaats in Barcelona, Plaça Reial, het allermooiste plein. Het plein staat vol palmbomen, twee straatlantaarns ontworpen door (hoe kan het ook anders) Gaudi en het wordt omringd door prachtige gele gebouwen.

What a view!

Op verschillende plaatsen in Barcelona kan je genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. Daarom staan de twee kabelbanen altijd op ons programma.

Met de Teleferic de Montjuïc ga je van de Avinguda Miramar naar het hoogste punt van de Montjuïc berg, waar het kasteel staat.  De kabelbaan Aeri del Port is nog spectaculairder. Ze neemt je mee over de haven van Barcelona. Ik moet zeker niet vertellen dat er hier heel wat selfies panoramische foto’s genomen zijn!

 

Op ontdekking

Ook al zin gekregen in een citytrip naar het mooie Barcelona?

Als je dus maar een paar dagen in Barcelona bent, mogen bovenstaande toeristische attracties niet ontbreken. Kan je wat langer genieten van deze prachtige stad? Ga dan zeker eens de kleine straatjes in. Vorig jaar kwamen mijn liefste collegaatje en ik bijvoorbeeld toevallig in de wijk El Borne terecht. Een gezellige volkse buurt met vele restaurantjes, typische boetiekjes en Mercat Santa Catarina. We hebben hier voor geen geld tapas gegeten ergens op een hoekje tussen de locals. Een aanrader!

 

Op vakantie draag ik graag kleren die niet veel plaats innemen in mijn valiesje en niet kreuken. Daarom koos ik hier voor een roodkleurige losse broek en top met bladmotief van Terre Bleue. Want een kleurrijke stad vraagt natuurlijk om een aangepaste outfit, ha! Mijn zonnebril komt uit de Soupcan collectie van Tavat Eyewear.

Barcelona, you were great again …  Hasta la vista!

 

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>