Vakantie in eigen tuin!

Onder het motto “niks moet, niksen mag”, hielden we de voorbije week vakantie in eigen tuin. Van ons eerste tasje koffie ’s ochtends tot ons laatste glaasje vino … een hele dag lang vertoefden we buiten op en rond ons terras. Of dobberden we rond in het zwembad want daar hebben we nog het allermeeste van genoten. 

Zoals ik in een vorige blogpost al vertelde, hebben we lang en serieus getwijfeld om wel of niet voor een zwembad te gaan. Wat ben ik nu gelukkig dat we de knoop doorgehakt hebben. Het lijkt wel alsof ik elke dag op vakantie ben in mijn eigen huis. Ik sta op, gooi de grote ramen open, leg het zwembad open en zet een muziekje op. Instant vakantiegevoel!

Ook over het soort zwembad hebben we lang nagedacht. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos en ik heb dan ook vele types, modellen en prijzen vergeleken. Uiteindelijk kozen we voor AVUZ (Alles Voor Uw Zwembad) en ook daar hebben we geen spijt van. In de eerste plaats omdat Alain De Weerdt van AVUZ hier in de streek woont en een goed aanspreekpunt is.

Het zwembad werd dus gemetst en voorzien van een apart zonneterrasje (waar ik al vele uren op “gelounged” heb met een boekje). Tussen de stenen en de liner zit er een soort van mousse waardoor de bodem en de wanden heel zacht aanvoelen. We hebben er praktisch geen werk mee. Peter controleert af en toe de elektrische installatie en gooit om de paar dagen de robot in het water om alles proper te houden.

Het is natuurlijk een wel hap uit je budget maar voor ons was het een “nu of nooit verhaal”. Ik wilde niet na 5 of 10 jaar alles weer gaan uitbreken of veranderen. Zoals je kan zien op de foto’s is er best nog wat werk. In september/oktober planten we verder aan en de verhardingen zijn voor volgend jaar. Maar voorlopig zijn we heel tevreden met wat we tot nu toe hebben en genieten we met volle teugen van de zomer!

De modellen en waterratten van dienst op de foto’s zijn de kindjes van mijn broer.

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>