Reisje naar de hippies: Idyllisch IBIZA!

Het is hip, trendy en the place to be. Met z’n idyllische baaitjes en gezellige stadjes is Ibiza tegenwoordig veel meer dan alleen een party bestemming. Wij verbleven begin juli in Puerto de San Miguel aan de noordelijke kant van het eiland. 

Toegegeven, ons hotel viel een beetje tegen. Maar omdat het gelegen is boven op een klif aan een prachtige baai, maakte het uitzicht veel goed. We hadden een autootje gehuurd voor de week en het was eigenlijk onze bedoeling om het eiland te verkennen. Hoewel we elke dag wel iets bezocht hebben, heb ik de indruk dat ik het “echte, pure” Ibiza niet gezien heb.

De verhuis en de stressy examenperiode zaten nog teveel in ons lijf en we hebben veel gerust, gezwommen en gelezen. De laatste dag van onze vakantie brachten we door bij vrienden in Playa d’en Bossa waar we genoten van het leuke gezelschap en de levendige sfeer pal tussen de populaire clubs. Zoals je onder dit artikeltje kan zien, nam ik mijn camera enkel mee naar Ibiza stad en het über-schattige dorpje Santa Gertrudis. Andere leuke typische vakantiefoto’s vind je terug in mijn Instagramfeed.

Wat hebben we bezocht?

Hippiemarktjes

Heel leuk vonden we de typische hippiemarkt Las Dalias die je elke dinsdagavond kan bezoeken in San Carlos. Op woensdag gingen we naar de bekende Punta Arabi markt in Es Canar. De toeristen stromen hier met bussen toe en de grote parkeerplaatsen staan overvol. Het was warm, je kon amper verder bewegen door de massa en we we waren hier dus ook snel weg. Als je van hieruit door het bos richting het strand wandelt, passeer je wel een hele mooie, kleurrijke beachbar.

Santa Gertrudis

Een klein dorpje in het midden van het eiland. Er zijn hier een paar prachtige winkeltjes waar je typische Ibiza kleding en decoratie voor je huis kan kopen. Ik heb alleen gekeken en gedacht “dit wil ik allemaal in mijn huis” . Daarna ben ik verder gelopen want de prijzen swingen de pan uit 🙂 Een aanrader hier is Bar La Costa. Aan de lage tafeltjes, op rieten krukjes kan je voor geen geld genieten van heerlijke wijn en lekkere tapas.

Ibiza stad

Ibiza stad is prachtig. En dan bedoel ik vooral Dalt Villa, het oude historische centrum gelegen op een berg. Het is best een pittige klim naar de top waar je een schitterend uitzicht hebt over de haven en de zee. Onderweg verdwaal je door smalle straatjes met witte huisjes, gezellige terrasjes en kleine boetiekjes waar de linnen kleding aan de wasdraad hangt te wapperen. Tip: Let op als je terug naar beneden wandelt. De kasseien zijn glad en de straatjes redelijk steil. Handig en voorzichtig als ik ben, schoof ik op mijn slippers een heel stuk naar beneden!

Nikki beach

Geen must maar leuk om gezien te hebben. Een stijlvolle beachclub met zwembad en mooi uitzicht op zee waar je ook lekker kan eten. Je kan hier, uiteraard tegen een aangepaste prijs, een wit loungebed rond het zwembad huren, inclusief champagne! Wat ook kan (en wat wij gedaan hebben) is iets drinken in één van de vele comfy zetels rond het hele gebeuren. Betaalbaar en ideaal om je ogen de kost te geven! Nikki beach ligt vlak bij Santa Eularia. Een centraal gelegen, vrij rustige badplaats met een mooie promenade, restaurants en winkeltjes. Als ik terug ga naar Ibiza, wil ik hier in de buurt een hotel zoeken.

Extra tips!

We hadden verschillende tips en leuke adresjes gekregen van vrienden maar een week is veel te kort om alles te zien. Ik wil ze jullie wel meegeven natuurlijk:

  • zonsondergang bij Sunset Ashram in Cala Conta
  • met de boot vanuit Ibiza stad naar de witte stranden van Formentera, een scooter huren en gaan eten op het strand bij Restaurante Juan y Andrea
  • Aiyanna Beachclub in Cala Nova Bay. Deze fantastisch mooie beachclub is pas open van dit jaar. Je kan hier op dinsdag- en donderdagochtend ook een yogales volgen.
  • vis eten bij Es torrent  (Playa d’es Torrent, Sant Joseph)

Ibiza is niet groot. Op een dik half uurtje rijden, doorkruis je het eiland. Huur gewoon een autootje, rij wat rond en stop aan één van de baaitjes die je ongetwijfeld tegenkomt. Passeer zeker eens aan de noordkant waar de natuur op z’n mooist is. En als het even kan … ga buiten het drukke seizoen! Enjoy!

Liefs, Nikki x

Ibiza Stad:

Santa Gertrudis:

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>