Linnen beddengoed : alle voordelen op een rijtje!

Heb je er al eens bij stil gestaan dat je 1/3 van de dag al slapend doorbrengt? Tenminste  … als je je houdt aan de 8 uurtjes slaap die nodig zijn om met voldoende energie weer op te staan. Als ik niet goed geslapen heb, verpest dat soms mijn hele dag. Daarom hecht ik ook veel belang aan een rustgevende inrichting van onze slaapkamer en kwaliteitsvol beddengoed.

Niks zaliger dan wegkruipen onder een frisgewassen donsovertrek, gemaakt uit natuurlijke materialen. Net als vele mensen ben ik tegenwoordig helemaal verkocht aan linnen. Graag zet ik de voordelen van linnen eventjes voor jullie op een rijtje:

  • Linnen is thermoregulerend. Het komt er op neer dat het in de winter lekker warm blijft en in de zomer zorgt voor verkoeling.
  • Voor volwassenen en kinderen die last hebben van allergieën is linnen een geweldige oplossing. Het is antibacterieel en huisstofmijt maakt er geen kans in.
  • Nog een voordeel voor ons, drukbezette mama’s : Linnen beddengoed moet je niet strijken. Laat het gewoon buiten drogen en steek het eventueel nog een paar minuutjes in de droogkast om het weer zacht te maken! Het wordt alleen maar mooier met de jaren.
  • Linnen is lief voor het milieu.
  • Last but not least … Laat linnen beddengoed nu toevallig dé trend van dit najaar zijn!

Ik moet toegeven, linnen beddengoed is iets duurder. Maar zeker z’n prijs waard. En zoals ik jullie een tijd geleden vertelde in een blogpost over Marie Kondo … ik verkies voortaan kwaliteit boven kwantiteit.

Onlangs kocht ik bij Cosy Look in Antwerpen deze mooie zachtroze overtrek uit de California collectie van Libeco, een combinatie van linnen en katoen. Cosy Look is gespecialiseerd in stijlvol bedlinnen, heeft een heel uitgebreid aanbod  … én een webshop!

Ik koos voor blush roze voor een frisse look en omdat het naast donkergroen, bruin en zwart helemaal IN is dit najaar!

Note: onze muren moeten nog geschilderd worden maar dat is iets voor volgende zomer 😉

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>