Genieten nabij de kust: B&B Le Petit Chateau!

9,8 op 10 … de score die B&B Le Petit Chateau toegekend krijgt op Booking.com. Een terechte score, zo mochten wij de voorbije week ontdekken. Voor deze B&B kan ik alleen maar superlatieven bedenken. Vooral voor gastvrouw Sabrina, die van mij een dikke 10/10 krijgt. Hieronder lees je alles over ons verblijf. Gezien de naam en de “grandeur” van deze B&B, voorzie ik deze keer de titeltjes in het Frans, ha! 

Un peu d’histoire

Het prachtige pand, langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort, was in eerste instantie een klooster. Nadien werd het gebruikt als rustoord en als meisjesschool. Sabrina en haar man kochten dit gebouw 4 jaar geleden en renoveerden het tot deze prachtige B&B. Ze verhuren drie prachtige kamers, waaronder 1 suite. Zelf wonen ze op de bovenste verdieping van het huis en hun dochter woont in één van de twee bijhorende koetshuisjes. Naast de B&B runnen ze ook nog eens een warme bakkerij, Madie’s Boerenbrood, in het centrum van Nieuwpoort. Vandaar de kraakverse pistoletjes bij ons uitgebreide ontbijt!

 

 

 

Les chambres

Sprookjesachtig mooi, ingericht met oog voor de kleinste details. Zo kan ik de kamers het beste omschrijven. Interieur is de grote passie van Sabrina en dat merk je. Ze wilde de kamers inrichten met unieke stukken en bezocht hiervoor allerhande antiekmarkten. De meubels die ze daar vond, liet ze opknappen en opnieuw stofferen om tot dit resultaat te komen. Alles is aanwezig om optimaal te kunnen genieten: luxe badproducten, zachte badjassen, flatscreen tv, sound system, Dolce Gusto machine, minibar, … Wij kozen voor de charme kamer met terrasje en uitzicht op het kanaal. Authentieke parketvloer en hoge plafonds inclusief!

Les environs

Je zit hier op een paar kilometer van de kust dus in no time lig je te relaxen op de plage of zit je op één van de vele terrasjes op de dijk. Wij vinden Nieuwpoort met z’n lange wandelpromenade tot in Nieuwpoort stad wel de moeite waard. Eten doen we daar altijd in Het Kompas. Gezellig zitten, vriendelijke bediening maar vooral lekkere, verse gerechten. Een aanrader!

De B&B verhuurt ook fietsen, gewone of elektrische. Vlakbij vertrekken er verschillende fietsroutes, ideaal om ook eens het hinterland te verkennen. Zalig rustig fietsen door de polders en van wind op kop heb je weinig last … als je kiest voor de elektrische fietsen tenminste!

Le Petit Chateau heeft een grote tuin met een ongelofelijk uitzicht. Je kan dus ook gewoon daar blijven en plaats nemen in één van de relaxzetels die her en der verspreid staan. Een dutje doen of een boekje lezen … het is tenslotte vakantie, toch?

Un accueil chaleureux

Ik vertelde het al in de inleiding, gastvrouw Sabrina is top. Zelden zo’n vriendelijke, gemoedelijke ontvangst gehad. Ondanks de grote luxe die deze B&B uitstraalt, voel je je hier op je gemak vanaf de eerste minuut. Sabrina babbelt graag en ik denk dat ze zelf niets liever doet dan gezellig keuvelen met haar gasten. Haar hondje Gamin, een grappige reuzenteckel die rondhuppelt als een konijn, is de grote entertainer van dienst. De gasten worden hier echt in de watten gelegd met een welkomstdrankje, een heerlijk ontbijt en alle nodige uitleg over de omgeving en leuke adresjes in de buurt.

Wil je graag logeren, dichtbij de zee maar toch ver genoeg van de grote drukte, dan is Le Petit Chateau een echte aanrader. Voor een eerlijke prijs logeer je in een prachtige setting en het warme onthaal krijg je er bovenop! Ik kom hier zeker terug, niet in de eerste plaats voor alle luxe maar vooral voor de lieve gastvrouw. Merci voor alles, Sabrina! Au revoir xx

 

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>