Gezocht: Mooie Raamdecoratie!

Nu de dagen deze maand weer wat korter en kouder worden, begin ik stilaan te dromen van raamdecoratie. Mooie raamdecoratie houdt niet alleen de warmte binnen maar laat een huis ook meer “af” lijken. Voorlopig is hier alles nog zo open en dat heeft zeker z’n voordelen. Maar iedereen kan ook gewoon binnen kijken en in de winter geeft me dat geen fijn gevoel. Dan wil ik ’s avonds gezellig de gordijnen kunnen dichttrekken en cocoonen. Hoog tijd om wat inspiratie op te doen!  

Gebogen ramen

In onze woonruimte hebben we twee grote, gebogen ramen tot op de grond. Je vindt tegenwoordig raamdecoratie voor alle bijzondere raamvormen die perfect de vorm van het raam volgt. Persoonlijk vind ik dat niet zo mooi. Ik had gedacht aan een eenvoudige rechte, zwarte rail boven het raam met naturelkleurige, linnen gordijnen die nog licht doorlaten. Een echte sfeermaker in huis.

Houten shutters

Houten shutters zijn ook prachtig en zouden volgens mij perfect passen in ons huis. Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren maar ik ga voor (surprise, surprise)… wit. Als ik voor deze optie kies, trek ik de lijn door in heel het huis. Maar ik twijfel nog. Ik vraag me af of houten shutters de charme en de gezelligheid van stoffen raamdecoratie kunnen evenaren?

Schuine ramen

Ook voor VELUX ramen bestaat er tegenwoordig een enorm aanbod aan raamdecoratie. In slaapkamers onder het dak of zolderkamers vind ik verduisterende raamdecoratie wel een goede oplossing. Ten eerste omdat de temperatuur daar best wel kan oplopen en ook omdat slapen in een donkere kamer heel aangenaam is. De VELUX gordijnen kunnen in functie van het inkomend licht verschoven worden naar elke willekeurige plaats voor het dakvenster, super handig. En ook voor kids zijn er toffe ontwerpen, er is zelfs een Starwars en een Disney collectie. Meer inspiratie voor VELUX raamdecoratie vind je op deze website.

 

Veel “stof” om over na te denken dus 🙂 Ik heb alvast heel wat uurtjes gepind en mijn collage zie je hier.

Tips, suggesties en adresjes van leuke winkels of webshops zijn zeer welkom. Let me know!

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>