Vier nieuwe hotspots om dit najaar te ontdekken!

September is niet echt mijn favoriete maand. Afscheid nemen van twee maanden vakantie en de dagelijkse rush (werk, school, huishouden, …) weer opnemen. Het enige leuke aan september zijn de nieuwe collecties die in de winkels hangen, ha. Jammer genoeg heb ik met de opstart van het schooljaar niet de tijd om uitgebreid te gaan shoppen. Er openen nochtans heel wat leuke shops deze maand en die gaan gepaard met zalige openingsfeestjes. Die feestjes moet ik in alle drukte laten passeren (zucht) maar later haal ik mijn schade wel in. In ieder geval deel ik hier alvast een aantal niet te missen hotspots!

Arket Store

Na Londen en Kopenhagen opent er nu ook in Brussel een Arket Store! Arket betekent “blad papier” in het Zweeds. Je vindt in deze winkel een mannen-, vrouwen- en kindercollectie en ook een home afdeling. Betaalbare kwaliteit en toegankelijke, duurzame producten. Er is ook een bar, gebaseerd op de New Nordic Food Manifesto. (Avenue de la Toison d’Or 15)

FLASH shop 

Pop-up shop in Gent waar jonge, hippe merken op het gebied van mode, design en lifestyle de krachten bundelen. Allemaal Belgische en Nederlandse merken met een leuk verhaal. Denk onder meer aan (strijk)patches en gepersonaliseerde juwelen, of tie dye kledingstukken, unieke handtassen en handgemaakte objecten en meubels. FLASH blijft 3 maanden lang in Gent. Net tijd genoeg om de allerbeste pakjes voor de feestdagen te scoren!

Lost in Pablos

Als je dan toch in Gent bent, spring dan zeker eens binnen in deze nieuwe hotspot voor mannen! Een winkel met een eigen stijl en boordevol hippe labels om te ontdekken. Van maatpakken tot schoenen, accessoires, knitwear en everyday wear. Lost in Pablos biedt alles wat een hedendaagse man nodig heeft in zijn garderobe. De oorsprong van de naam is even absurd als naam zelf. Tijdens een droom over haar winkel zag zaakvoerster Lisa als in een visioen een etalage met de naam”Lost in Pablo & Los Camicas”. De werknaam ‘Lost in Pablos’ bleef hangen en bleek binnen de filosofie van de winkel te passen: niet te serieus en met een ferme knipoog.

Monki

Op dit Zweedse merk is het nog even wachten. In november opent Monki zijn eerste Belgische winkel in Antwerpen. De grote concept store van 550 m2 bevindt zich op de Meir. De inrichting van de winkel geeft je het gevoel dat je in een andere wereld bent beland. Denk aan wit licht, accenten in regenboogkleuren, pastel, goud, hout en glitter. Met als eyecatcher een gigantische, roze kristaltrap. Verder biedt Monki een uitgebreide schoenenafdeling, een discobal en een lounge met oplaadstations voor gsm’s, hangplanten en een draaimolen als blikvanger. De winkelbeleving op zich is al de moeite waard! 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>