Verdraaid gezond: Domo My Vegetable!

Het nieuwe woord voor spaghetti is courgetti. Tenminste, voor wie mee is met de Sandra Bekkari hype. Heel Vlaanderen draait lustig slierten van allerlei soorten groenten. En dit allemaal ter vervanging van “gewone” pasta, om minder koolhydraten binnen te krijgen. Eén van de grote discussiepunten op het Bekkari forum is dan ook de aankoop van de juiste spiraalsnijder. Ik testte zelf onlangs de eerste elektrische spiraalsnijder op de Belgische markt, “My Vegetable” van Domo. 

Waarom kiezen voor een elektrische spiraalsnijder?

De My Vegetable heeft drie verschillende soorten messen. Je kan dus kiezen uit verschillende soorten slierten:

  • Cappellini (extra dun)
  • Spaghetti (dun)
  • Tagliatelle ( dik)

Dit vind ik een groot pluspunt. In een handomdraai tover je een mooi slaatje van verschillende soorten groenten op tafel. En die handomdraai mag je gerust letterlijk nemen. Het systeem is echt heel gemakkelijk. Kiest het gewenste mes, prik de groente aan de voedselduwer en duw zachtjes naar beneden terwijl je het toestel aan zet. Klaar!

Voordien gebruikte ik een handmatige spriraalsnijder waarbij je zelf de groente moet vasthouden en draaien. Op zich ook niet zo moeilijk maar het resultaat was toch heel anders. Korte, ongelijkmatige en papperige slierten. Terwijl ik bij de elektrische spiraalsnijder mooie, stevige lange slierten krijg. Presenteert veel beter en als je ze even wokt, blijven ze lekker knapperig.

Er zit ook een handig receptenboekje bij, opgesteld door een gezondheids- en voedingsconsulente. Heel tof, met echt originele gerechtjes en het gebruik van groenten waaraan je op de eerste plaats niet zou denken.

Klein minpuntje : er zit een receptje bij met gebakken appelslierten en kaneel maar ik vind het moeilijk om mooie sliertjes te krijgen van een appel. Het is een beetje een gesukkel omdat die appelstukjes nogal klein zijn om door de spiraalsnijder te duwen.

Maar voor allerlei groenten en grotere stukken hard fruit dus een geweldig en gebruiksvriendelijk toestel. Ik ben zeker fan en ik merk dat mijn kinderen ook veel gemakkelijker bepaalde soorten groenten eten als ze “à la spaghetti” gepresenteerd worden.

De courgetti met ratatouille is hier ondertussen een vaste wekelijkse waarde. Maar die is jullie waarschijnlijk wel bekend.

Daarom wil ik graag nog een ander leuk receptje meegeven, waarvoor ik steevast de My Vegetable gebruik. De wortel-kipburgers uit Puur Pascale 2. Zeker het proberen waard, hier in ons gezin zijn ze mega populair!

 

Recept wortel-kipburgers

  • 400 g wortelen
  • 400 g kippengehakt
  • 4 eetlepels amandelmeel
  • 2 eetlepel ras el hanout

Maak dunne slierten van de wortelen (met de My Vegetable) en doe ze in een ovenschaal. Giet er een goeie scheut olijfolie over, hussel door elkaar en zet een 10-tal minuten in de oven op 180°. Doe alles in een grote kom: het gehakt, de ras el hanout, het amandelmeel en de halfgare wortelslierten. Kneed tot één geheel met je handen en maak er burgers van. Bak de burgers op een matig vuur, ongeveer 6 min aan elke kant. Super lekker!

Bon appetit!

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>