Off to work … met de elektrische fiets!

Eind deze zomer sloot ik een bijzondere deal met Velektro, specialist in elektrische fietsen en Mihatra. Een heel schooljaar lang ruil ik mijn auto zoveel mogelijk in voor een elektrische fiets. Dat past natuurlijk volledig in mijn nieuwe, gezondere leefstijl maar in de eerste plaats beleef ik er enorm veel plezier aan! 

Een aantal vriendinnen hadden het al verkondigd. Eens je een elektrische fiets hebt geprobeerd, wil je niks anders meer. Ik stond daar eerlijk gezegd een klein beetje sceptisch tegenover. Tot ik op vakantie in Le Petit Chateau aan zee zelf een tochtje ging maken met een e-bike. Jep, ook ik was verkocht. Daar ontstond het idee om elke dag met de elektrische fiets naar school te rijden.

Nu ben ik echt een complete leek op het gebied van de verschillende merken en modellen. Daarom wilde ik eerst graag testen welke fiets er bij mij past. Via een collega kwam ik terecht in de mooie showroom van Velektro in Lommel. Zij verkopen een uitgebreid gamma aan e-bikes, zowel voor recreatieve fietsers als voor de echte sporters. Erdal, de eigenaar, is een super vriendelijke man die gepassioneerd bezig is met zijn vak. Hij liet me kennismaken met de het merk Mihatra, bekend voor comfortabele e-bikes met hoogwaardige accu’s.

Ik hoor wel eens vertellen dat je best kiest voor een elektrische fiets met een middenmotor, voor de stabiliteit. Wel, ik heb als eerste model (jaja, ik test er meerdere!) gekozen voor een model met sterke voorwielmotor. Natuurlijk kan ik nog niet vergelijken maar het bevalt me tot nu toe prima. Deze fiets trekt me als het ware de brug op … ge-wel-dig! Verder heeft mijn fiets 7 versnellingen, trapondersteuning die zorgt voor een constant “wind in de rug gevoel” en een smartphone houder met USB aansluiting. Ideaal als je een leuke fietsroute gedownload hebt.

Nu, voorlopig gebruik ik deze e-bike vooral voor de ritjes van en naar het werk. In totaal een 14 km per dag. Veertien kilometer pure ontspanning. Ik ben aan het bewegen en toch kom ik niet bezweet aan op school. ’s Ochtends overloop ik in gedachten mijn lessen voor die dag en ’s avonds maak ik mijn hoofd eventjes helemaal leeg. Het doet me echt deugd en voorlopig steekt het me zelfs tegen als ik toch eens de auto moet nemen.

Hieronder zie je wat foto’s van één van mijn eerste fietstochtjes. Ik draag mijn favoriete werkoutfit. Een losse culotte, modieus en toch heerlijk comfy. Gecombineerd met een zachte blouse met vrolijke vogelprint en een losse cardigan die ik in de herfst draag als jas. Uiteraard van het allerleukste merk Terre Bleue!

Hopelijk blijft het weer nog lang meezitten maar ook tegen regen en kou kan je je perfect kleden, toch? Bij deze een “warme” oproep aan iedereen om ook eens af en toe de auto in te ruilen voor de (elektrische) fiets. Wie doet er mee??

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>