Starwax The Fabulous : Schoonmaakgeheimen uit grootmoeders tijd!

Ik herinner me nog heel goed hoe vroeger in het huis van mijn grootouders alles altijd spic en span was. Zelfs de frisse geur van hun pas gepoetst huis kan ik mij nog levendig voorstellen. Elke week werden de matjes deftig uitgeklopt, het koper opgeblonken en de kristallen hangertjes van de “luster” afgewassen met azijn. De producten van Starwax The Fabulous zijn gebaseerd op de onderhoudsproducten uit grootmoeders tijd maar dan in een actueel jasje. Ze zijn niet alleen super doeltreffend voor allerlei klusjes in huis, de kleurrijke retro verpakkingen zorgen voor instant happiness!

Om nu te zeggen dat mijn poetsdrang plots enorm groot is, is misschien wat overdreven, ha. Maar ik vond het zeker leuk om al deze productjes eens deftig uit te testen.

Ok ladies …  toss your hair in a bun, drink some coffee, put on some gangsta rap and handle it!

Naast mijn “gewone” wekelijkse poetsronde, heb ik de tegeltjes in de badkamer afgewassen met een pasta van 3 delen zuiveringszout met 1 deel water. Bling bling! Daarnaast heb ik het zuiveringszout samen met de witte azijn gebruikt om de bekleding van mijn lichte zetel op te frissen. De stof is terug lichter en frisser geworden en ruikt zalig! Het zuiveringszout wordt een vaste waarde in mijn kast.

Dan de schoenen … ik ga eerlijk vertellen hoe ik schoenen poets. Met een nat reinigingsdoekje uit een pakje erover en klaar. Hoog tijd dus om ze eens goed in te wrijven met de ossepootolie. Deze olie geeft een diepgaande voeding aan alle leersoorten. Zelfs uitgedroogd en gerimpeld leer wordt er weer soepel van. Een immens verschil!

Verder heb ik de ossengalzeep gebruikt om vlekken uit de kleding te krijgen en de witte azijn voor de ramen en om de kranen op te blinken.

Alle producten uit de Starwax The fabulous reeks vind je hier en zijn te verkrijgen bij Brico en in de lokale drogisterijen. Ga alvast eens kijken in dit handige receptenboekje … 20 pagina’s vol tips en recepten om het hele huis schoon te maken met producten van vroeger.

Veel poetsplezier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>