Sfeer in huis met verlichting … hoe doe je dat?

Eén van de belangrijkste sfeerbepalers in huis is verlichting. De juiste verlichting kan een huis sfeervol en gezellig maken. Op de website van Lampen24.be heb ik al wat inspiratie opgedaan. Bij deze online lampenwinkel kan je zoeken naar verlichting per kamer, wat echt wel super handig is. Gelukkig werden wij bij het uitkiezen van verlichting heel goed bijgestaan door onze elektricien, Kris van EWK uit Mol. Samen met hem maakten we een verlichtingsplan voor alle ruimtes. Hieronder alvast een aantal tips die je zelf kan toepassen!

DO

  • Combineer verschillende verlichtingstypes in de woonkamer.

Dit is misschien wel de allerbelangrijkste tip. Als je kiest voor enkel plafond- of wandverlichting kan je nooit gezelligheid creëren. Onze woonruimte is groot door de open keuken waar het plafond is opengewerkt tot in de nok. Boven de keukentafel kozen we voor één eyecatcher, een grote hanglamp gemaakt uit honderden schelpjes.

Daarnaast zijn er verschillende opbouwspots die je kan dimmen en richten. Zo kunnen we een bepaalde hoek of schilderij mooi aanlichten. We hebben gekozen voor een combinatie van zwarte en witte spots van hetzelfde model om eenheid te behouden. Verder zijn er nog twee zwarte, kubusvormige wandlampen die enkel naar boven schijnen. Heel sfeervol en mijn favorieten! Enkel voor de sfeer heb ik nog een tafellamp, een leeslamp en natuurlijk hier en daar kaarslicht.

  • Maak gebruik van dimmers

Zo kan je zelf bepalen of wanneer je sterk of zwak licht nodig hebt. Het zijn echte sfeermakers.

  • Zorg voor voldoende stopcontacten

Als je al eens graag (zoals de meeste vrouwen) je interieur verandert door met zetels en kastjes te schuiven, heb je op verschillende plaatsen stopcontacten nodig. Je wilt je staande lampen en tafellampen toch ook een mooie, passende plaats geven?

  • Ledverlichting

Led-lampen zijn de toekomst. Ze zijn milieuvriendelijk en energiezuinig. Led-lampen gaan heel lang mee en geven weinig warmte af waardoor ze ook heel kindvriendelijk zijn.

  • Badkamer

Hier is licht nodig met een goede sterkte voor de dagelijks schoonheidsroutine! Ideaal zijn lampjes aan de zijkant van de spiegel.  Vergeet geen spotje boven de douche, bij voorkeur van zacht licht met een warme kleur.

 

Zo kan ik nog wel eventjes doorgaan want elke ruimte vraagt om specifieke verlichting. Laat je zeker goed adviseren.

Ik ben voor ons huis nog op zoek naar verlichting voor de inkomhal en naar enkele wandlampjes voor de living en de traphal. En ook buiten moeten er nog een aantal wandlampen voorzien worden.

Ik ga zeker nog eens zoeken in het uitgebreide aanbod van Lampen24.be. Ze zijn de grootste online lampenwinkel van Europa en hebben een assortiment van rond de 30 000 lampen. Enorm he? Naast alle bekende merken hebben ze ook hun eigen huismerk Lampenwelt.com. Vooral de buitenverlichting van dit merk, spreekt me wel aan. Deze zwarte led-buitenlampen in kubusvorm passen perfect bij ons huis.

Ben je toevallig nog op zoek naar sfeerlichtjes, raamdecoratie of lichtslingers voor Kerstmis? Ook daarvoor kan je bij hen terecht!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>