Bieke: Romantiek in La Butte aux bois!

Afgelopen donderdag waren mijn man en ik 15 jaar samen. Dit jaar was het mijn beurt om iets te organiseren. Een 15- jarig bestaan kon ik niet zomaar laten passeren zonder er een memorabele editie van te maken, toch? La Butte aux bois heeft precies in huis waarnaar ik op zoek was. Enkel superlatieven om deze locatie te beschrijven! De combinatie van een prachtig verblijf in groenrijke omgeving, de aanwezigheid van een wellness én een gastronomisch restaurant. Alles wat nodig is om er een romantisch uitje van te maken.

Relax to the max!

We werden meteen zeer hartelijk ontvangen en kregen een rondleiding in de hostellerie terwijl onze bagage naar de kamer werd gebracht. ’s Middags aten we een herfstsalade in Le Bistrot die zo lekker was dat we al uitkeken naar ons diner in La Source.

Maar eerst even naar de Wellness!

Het Wellness Center Aquamarijn werd in 2014 verkozen tot “Beste Wellness Center van België” en staat door de niveauverschillen helemaal in verbinding met de omliggende natuur. Het gelijkvloers wordt ingevuld door een zwembad, een panoramasauna, infraroodcabines, een Turkse stoomcabine, een outdoor jacuzzi en de kleedruimtes. Naast het standaard wellness concept kan je er ook terecht voor allerlei schoonheidsbehandelingen. Eén klein detail had ik over het hoofd gezien, namelijk zwemkledij, haha! Gelukkig hadden we de wellness voor ons alleen!

Helemaal relaxed kwamen we aan op onze luxe-kamer met een prachtig zicht op het Nationaal Park Hoge Kempen. Een flesje cava stond op ons te wachten en hebben we meteen gekraakt!

Diner for two!

Onze dag was al fantastisch maar het hoogtepunt was toch wel ons 6-gangen diner bij La Source, het restaurant van La Butte aux Bois met twee Michelin sterren! De manier waarmee chef Ralf Berendsen met zijn verse producten omgaat is volgens Michelin van absoluut wereldniveau.

De eerste amuse was al meteen een voltreffer. Wat leek op 2 olijven was een smaakexplosie van jewelste!

Ik kan hier een poging doen om ieder gerecht te omschrijven maar dat zou de realiteit verre van benaderen. Het was gewoon fantastisch! Mijn man, toch wel een culinaire kenner, had nog nooit zo lekker gegeten!

 

De volgende ochtend overtrof ook het ontbijtbuffet al onze verwachtingen, pure luxe!

Gezelligheid troef!

Na al die verwennerij was het tijd om onze wandellaarzen aan te trekken en te genieten van een wandeling, de rust en de natuur in het Nationaal Park Hoge Kempen. Daarna reden we nog door naar het gezellige Maastricht, op een half uurtje rijden van La Butte aux Bois.

Een memorabele editie was het zeker! Een aanrader voor wie op zoek is naar quality time of zich graag eens wil onderdompelen in pure luxe! Misschien een tip voor Valentijn?

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>