Weekendje Veluwe: Overnachten in kasteel Engelenburg!

Het was ondertussen al een tijdje geleden dat we er nog eens met z’n tweetjes op uittrokken. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen! Een lange vakantie er niet in maar ik vind het even leuk om te genieten van een kort tripje dicht bij huis. De Hoge Veluwe stond al lang op mijn wishlist en daarom trokken we naar het prachtige kasteel Engelenburg in Nederland. 

Kasteel Engelenburg behoort tot de Relais & Chateaux hotels en dan weet je op voorhand dat je je mag verwachten aan een luxueus verblijf. Het wordt omgeven door een kasteelgracht en  is gelegen op een 230 hectare groot landgoed waar je heerlijk kan wandelen. Het kasteel is ingericht met marmeren vloeren, grote zuilen en gedecoreerd met nog grotere lusters en bloemstukken. In de gezellige lounge en bars kan je genieten van een high tea, een aperitiefje of één van de gerenommeerde cocktails van het hotel.

De kamers

Je kan er kiezen voor een “gewone” kamer, een luxe kamer of een suite. De twee laatste zijn gelegen in de koetshuizen naast het hotel en hebben allen een prachtig zicht op de gracht of de tuin. Wij kregen een luxe kamer gelegen in “Het Kaapse huis”, volledig ingericht met koloniale meubels en Zuid Afrikaanse woonaccessoires. Heel sfeervol en gezellig en met een mooi uitgeruste badkamer.

Het diner

’s Avonds werd het kasteel prachtig verlicht met lampionnen en vuurkorven op de lange oprijlaan. Dan kan je mits reservatie genieten van een heerlijk, verfijnd diner, wat ook weer typisch is voor Relais & Chateau. Omdat we maar twee dagen de tijd hadden om de omgeving te verkennen, kozen wij om te gaan eten in het nabij gelegen stadje Zutphen. Wat ons hier opviel (en dat was eigenlijk in heel de wijde omgeving zo) waren de prachtige huizen met mooie gevels. Het is hier overal heel netjes en oergezellig. Het centrum van Zutphen is een aaneenschakeling van leuke winkels en  kleine restaurantjes. Wij kozen voor een Italiaans restaurant waar ze heerlijke pasta en vino serveerden. 

De omgeving

Het was onze bedoeling om een lange wandeling te maken in natuurpark De Hoge Veluwe, op een klein half uurtje rijden van het hotel. We zijn er geweest, doorgereden met de auto en uitgestapt voor een korte wandeling. Het was toen echt barkoud! Mijn tenen en mijn oren waren al snel helemaal bevroren en eerlijk is eerlijk … ik heb al mooier gezien qua natuur. Het zag er allemaal wat grauw en hetzelfde uit. Heel graag wil ik nog eens terug komen wanneer het zonnetje schijnt en de hei in bloei staat. Waarschijnlijk ben ik dan wel gecharmeerd!

Soit, we besloten toen om met de veerpont naar het piepkleine Bronkhorst te varen. En wat een voltreffer was dat! Super rustgevend op de boot over de Ijssel, een prachtig uitzicht en een heel mooi stadje. Je kan van hieruit ook fietstochten maken over de lange Ijsseldijk.  Bronkhorst voelt een beetje aan als een oud Engels of Iers stadje. Rond de kerk, in de smalle kassei straatjes staan een handjevol huizen. Er zijn een paar curiosa winkeltjes en kunstgalerijtjes en twee restaurants waar je kan voornamelijk kan genieten van streekgerechten. Een aanrader. 

Het ontbijt

Het ontbijt in kasteel Engelenburg was, zoals verwacht,  pico bello in orde. De setting alleen al … denk aan een grote oranjerie vol planten met prachtig uitzicht op de tuin. Mooi gedekte tafels, witte tafelkleden, verse bloemen, grote lusters, enz …. En dan het buffet waarbij je kon kiezen uit allerhande lekkere verse producten. Een perfecte start van de dag. 

 

Outfit: Terre Bleue 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>