Malika: Onder de Marokkaanse zon!

Vijf dagen warmte en rust … net wat ik nodig had! Ik trok naar Agadir, een badstad in Marokko waar mijn ouders een vakantiewoning hebben. Ideaal! Bij Tuifly boekte ik een voordelig ticket en na amper 3u20 vliegen, zat ik in het zonnetje. Temperaturen rond 22 graden. Zalig terrasjesweer dus.

AGADIR

Agadir heeft een 5,5 km lange “promenade”, met langs de ene kant de vele hotels, waarvan het Riu Palace (adults only) een aanrader is. Heb je kids?  Dan is Riu Tikida Beach ideaal. De andere richting is die van terrasjes en restaurantjes en eindigt aan de Marina. Een mooi complex van appartementen met zwembaden, jachthaven, cafeetjes en winkels (o.a. Zara, Mac, enz).

LEUKE ADRESJES! 

In het centrum van Agadir is er sinds een jaartje een bio-winkel “La centrale des moulins Imazighs”. Je vindt er artisanale bio-producten uit de streek: honing, culinaire arganolie, cosmetische (kan je ook bij mij bestellen 😉), verzorgende crèmes, enz. Je krijgt er deskundige uitleg en afsluiten doe je met een heerlijke Marokkaanse muntthee.

Een beetje verder heb je Richflor. Dé kapper- en schoonheidszaak van Agadir. Professioneel! Ik was alleszins super tevreden met het resultaat van mijn kapbeurt en manicure!

Nog een topadresje: Le Jardin aux Etoiles. Handgemaakte lederen tassen, keramiek ingelegde tafels, foulards, berberse juwelen, enz. In het midden een gezellig cafeetje in typisch oosterse stijl. Heerlijke muntthee en marokkaanse zoetigheden.
Ikzelf heb voor mezelf een mooie plaid van zijde en katoen gekocht. Je kan er alles op maat laten maken.

TIMKTI – IMOUZER

Mijn arganolie komt uit Timkti, het geboortedorp van mijn papa. Een berberse oase temidden van het Atlasgebergte. Hier verwerken een 30-tal vrouwen de argannoten tot pure biologische arganolie.
Wat verderop heb je Imouzer. Een klein dorpje bekend voor zijn waterval, waar lokale stoere jongens voor enkele Dirhams vanaf duiken. Tijdens periodes van droogte wordt de waterval wel afgesloten.

GIVE AWAY

Maar…ik heb ook aan jullie gedacht! Wil je zo’n mooie hanger om jouw handtas een zomers tintje te geven? Like dan onze pagina’s LOT12 en MijnArgan en laat ons weten welke kleur jouw favoriet is. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 9 maart! 🍀

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>