Malika: De grote lenteschoonmaak: Hoe begin je eraan?

Als het kriebelt moet je…opruimen!

De lente is er, het zonnetje schijnt en voor sommigen onder ons is het paasvakantie. Hét ideale moment dus om je huis eens flink onder handen te nemen!

Je kent ze wel, die vrouwen waarvan hun huis steeds pico bello in orde is. Woonkamers die zo in VT Wonen Magazine kunnen … Maar er zijn natuurlijk ook de chaoten of zij die gewoon niet weten hoe ze aan die lenteschoonmaak moeten beginnen.

Voor hen heb ik dé perfecte TIP: “Mijn opruimboek” van de Kempense Tina Favache.  Tina is opruimcoach en in dit boek helpt ze jou om de chaos uit je huis te bannen.
Het boek is heel praktisch, overzichtelijk en het  “leest” vlot.  Het boek op zich geeft al rust in je hoofd.

HOE WERKT HET?

Het boek is opgedeeld in 12 opruimuitdagingen, een jaarplanner en per opruimuitdaging een voorbereiding en stappenplan. Easy peasy. Het is heel belangrijk om alles stap voor stap onder handen te nemen. Van de badkamer tot de keukenlades tot het medicijnenkastje enz… Structuur is het keywoord!

Zelfs het kleinste kind vindt hierin vlotjes haar/zijn weg.  Misschien is het dan ook een ideaal boek voor die onverbeterlijke sloddervossen van kids die bij de meesten van ons in huis rondlopen, ha?

MIJN EIGEN OPRUIMERVARING!

Ikzelf ben vrij georganiseerd en heb regelmatig een opruimaanval. Toch was ik aangenaam verrast dat ik in dit boek nog heel wat tips vond om het opruimen gemakkelijker te maken.

Uitdaging 9 en 12 zijn voor mij de struikel-uitdagingen.
Zolder/garage/kelder en Memorabilia.
Ik ruim op en ben dan geneigd om alles toch nog een tijdje in “de 9” te plaatsen, want het kan altijd nog van pas komen (je kent dat wel) en met “den 12” heb ik het steevast moeilijk! Die schattige moederdagcadeautjes van mijn kids, die leuke hebbedingetjes van toen ik nog een puber was…

Kan je er niet aan beginnen? Dan is “Mijn opruimboek” jouw ideale hulpje!

GIVEAWAY!

Wil je het boek zelf uitproberen?  Ik geef 1 exemplaar weg.
Zeg me in enkele zinnen (hieronder of op Facebook) waarom net jij “Mijn Opruimboek” nodig hebt. Misschien valt het dan één van de dagen bij jouw in de bus.

Veel lenteschoonmaaksucces!

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>