Tover je oude loungeset om tot een hippe & sfeervolle zithoek!

Sinds een paar jaar hebben wij op ons terras een loungeset uit steigerhout. Dat is hout dat je winter en zomer kan laten buiten staan. Ze zeggen wel eens dat steigerhout mooier wordt met de jaren. Wel, ik vind van niet. Onze loungeset kon in mijn ogen echt een opknapbeurt gebruiken en ik schilderde alles in fris wit. Het resultaat is echt mooi geworden en met de juiste accessoires krijg je er buiten een extra gezellige leefruimte bij! Om de stijl van ons interieur door te trekken, ga ik ook hier voor een relaxte “boho” sfeer. 

Buitentapijt

Zeg nu zelf … een salon is pas “af” en aangekleed met een mooi vloerkleed erbij. Buiten vloerkleden zijn hip deze zomer en je vindt ze in allerlei kleuren en formaten. Ik zocht een vloerkleed in zachte, naturelle tinten en zo kwam ik terecht op de website van Volero. Het heeft een kleurencombinatie van wit met zandkleur en het zigzagpatroon zorgt voor een speels effect. Precies zoals ik  het wil.

Het grote voordeel van een buitentapijt is dat het bestand is tegen alle weertypes. En als het bestand is tegen een regenbui dan is het natuurlijk ook geen probleem om er recht uit het zwembad met natte voeten op te stappen. Ideaal!

Voor wie moeilijk kan kiezen tussen bepaalde kleuren … super tof zijn de TWIN vloerkleden die je aan twee kanten kan gebruiken. Voor een andere kleur,stijl of sfeer draai je simpelweg dit vloerkleed om. Easy as that!

Planten en decoratie

Bij een vakantiesfeer horen natuurlijk zuiderse planten. Voor onze loungehoek koos ik een olijfboompje en een zachtroze Oleander. Zo waan ik me dagelijks in La bella Italia, ha. De oorspronkelijke kussens op de banken zijn lichtgrijs en gemakkelijk te combineren. Ik decoreer ze met beige kussens en een kussen in macramé voor een nonchalante look. Verder kies ik nog een paar mooie witte en goudachtige windlichten uit om het geheel af te maken. ’s Avonds leg ik vachtjes of wollen dekentjes neer en steken we de lichtslinger aan voor een cosy effect.

Op de website van Volero vind je alles terug om je tuin of terras om te toveren tot een gezellige plaats om te vertoeven. Naast buiten tapijten vind je er ook verlichting, parasols, hele toffe bijzettafeltjes en nog veel meer.

Volgende week wordt ons terras betegeld (volg zeker mijn Instagram voor foto’s van het resultaat!) Dan gaat de loungehoek natuurlijk nog veel mooier uitkomen. Ik ben alvast van plan om hier deze zomer heel wat uurtjes door te brengen.

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>