The Smurf Experience: Met de smurfen op avontuur in Brussels Expo!

De volgende 6 maanden vind je, in de schaduw van het Atomium, de allerschattigste blauwe mannetjes terug. De Smurf Experience strijkt neer in Brussels Expo omdat precies 60 jaar geleden de allereerste smurf getekend werd door de Belg Peyo. Ik mocht vorige zaterdag al eens een kijkje gaan nemen in de betoverende wereld van de smurfen en nam hiervoor mijn broer, neefje en nichtjes mee. Met z’n allen trokken we op avontuur in het smurfendorp. En of we genoten hebben!

In een notendop trek je door het magische bos tot in het hart van het smurfendorp, je drinkt van van een toverdrank in het huis van Grote Smurf en je verandert in een echte smurf! Dan passeer je verschillende valkuilen tot je uitkomt aan de woning van de verschrikkelijke Gargamel. Je moet alles uit de kast halen om deze gemene tovenaar te vangen. Maar op het einde wacht een super leuke beloning want je wordt uitgenodigd voor het dorpsfeest waarbij je de echte smurfendans leert.

Dankzij de nieuwste technologische snufjes wordt de tocht door de smurfenwereld een interactieve ervaring. Hologrammen, Ipads, headphones, live motion capture, video mapping, faceshift en nog veel meer. Klinkt voor mij een beetje als hocus pocus abracadabra! Maar de kids zijn er zo mee weg en vinden het allemaal geweldig. Ik vond het vooral leuk om hen te zien klimmen en klauteren, zwieren aan touwen en verwonderd te zien kijken door de raampjes van de smurfenhuizen.

Het hoogtepunt komt aan het einde van het parcours. Met een 4D bril op je neus vlieg je mee op de rug van een ooievaar, weg van Gargamel, recht naar het smurfendorp waar het feest losbarst. Met geen woorden te beschrijven en zeker de moeite om zelf te ervaren. De kids vonden deze virtual reality in ieder geval het allerleukste en wij ook!

Het Smurfenavontuur is een totaalspektakel dat je nog kan beleven tot 27 januari 2019 in Paleis 4 van Brussels Expo. Daarna beginnen de smurfen aan hun wereldtournee van vijf jaar.

Hieronder alvast wat sfeerbeelden. Check ook mijn Instagram Stories voor meer filmpjes en dancemoves tijdens ons smurfenavontuur!

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>