Op ontdekking door de werelden van Pairi Daiza!

Een trektocht langs de rijstvelden en exotische bloemen van Bali, oog in oog staan met de Afrikaanse Big Five, thee drinken in een traditioneel theehuisje te midden van indrukwekkende Chinese tempels en op de klanken van de didgeridoo verdwalen in de Australische outback. Wel, al deze dingen heb ik de voorbije maand juli gedaan. Onder de indruk? Dan maak ik het nog wat straffer … ik deed ze allemaal op 1 dag. Samen met een aantal vrienden trok ik een dagje naar Pairi Daiza. Wat mij betreft, veruit het allermooiste dierenpark van ons land. 

Vanuit de Kempen is het best een eindje rijden. Een dikke twee uur om precies te zijn. Vandaar dat het misschien de moeite is om er een overnachting aan te koppelen. Op de website van Pairi Daiza vind je de verschillende mogelijkheden terug. Vanaf volgend voorjaar kan je zelfs overnachten in het park zelf met zicht op de wildernis en de mogelijkheid om ’s ochtends mee de dieren te voederen.

Als je heel het park wil zien, heb je echt een volledige dag nodig want Pairi Daiza is immens groot. Het is fantastisch om te zien hoeveel plaats de dieren hebben en in wat voor een prachtige omgeving ze zitten. Omdat het warm (zeg maar snikheet) was de dag van ons bezoek, zochten vele diertjes de schaduw op en hebben we niet alles kunnen zien. Maar zelfs dan is een bezoekje aan het park meer dan de moeite waard. Het is niet te beschrijven hoe mooi het park “ingericht” is. Je wandelt door verschillende werelden met elk hun eigen thema. De natuur is prachtig en het ene gebouw al indrukwekkender dan het andere.

Zelfs iets eten en drinken is in Pairi Daiza een echte beleving. Je kan kiezen voor Russische folklore in de Izba, Aziatische specialiteiten in de Temple Des Délices, picknicken in paalwoningen tussen de pauwen, … Wij lunchten in De Bateau, een boot in de lagune van Pairi Daiza en sloten onze dag af met een hapje in De Moulin.

Dit vond ik zelf heel mooi of leuk om te doen:

  • Met stip op 1: De hoge bloementempel met metershoge waterval. Prachtig! Hierboven heb je een fantastisch zicht over het park en binnen in de tempel maak je kennis met aapjes die gekke fratsen uithalen.
  • De nijlpaarden. We konden zien hoe het mannetje en vrouwtje gevoederd werden met appels en hoe het vrouwtje veruit het dominantste was, ha!
  • Bibberen in de duistere grot waar je tussen de vleermuizen wandelt. Ik durfde enkel kijken vanuit de deuropening!
  • Metershoge hangbruggen die starten tussen de exotische vogels en verder lopen tussen de bomen over het park.
  • De 700 boomvarens, speciaal overgekomen uit Nieuw Zeeland. Een heel mooi stukje natuur.
  • Tropische koraalvissen, haaien, piranhas, kwallen en allerlei andere vissoorten ontmoeten in het prachtige aquarium.

Natuurlijk kan ik niet alles opsommen maar jullie enkel aanraden om zelf een dagje Pairi Daiza te plannen! Tip: Ook al deelt Pairi Daiza gratis waterflesjes uit, ik zou wachten tot de grote hitte voorbij is om het park te bezoeken. Je legt een grote afstand af en zoals ik al zei, liggen vele diertjes te slapen ergens weggedoken in de schaduw. Can’t blame them!

Foto credits: Frederik Lodewijckx

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>