Malika: Moeder-dochter tripje naar Mechelen!

Bloemen, pralines en parfum zijn dé moederdag geschenkjes bij uitstek. En natuurlijk ook heel fijn om te krijgen. Maar enkele jaren geleden ging ik voor een iets persoonlijker cadeau: “een moeder-dochter dagje” … de start van een jaarlijkse traditie.  Mechelen stond al eventjes op ons lijstje dus daar trokken we een weekje geleden naartoe.  

Origineel logeren in een kerk!

We logeerden pal in het historsiche centrum van Mechelen, in het Martin’s Patershof (de winnaar van “Met vier in bed 2015”). Dit hotel is ondergebracht in een voormalige kerk. Een speciale ervaring om te overnachten in een authentieke alkoof met glas in loodramen als echte eyecatcher! We hebben heerlijk geslapen onder het Salus beddengoed en genoten van onze badkamer mét bubbelbad. Ontbijten doen we naast het altaar … het is weer eens iets anders!

What to do & where to go?

Lekker en heerlijk rustig lunchen deden we bij De Cirque,  een gezellige terrasje op de Vismarkt aan de oever van de Dijle.

Via de Grote Markt, met het prachtige stadhuis en de Sint-Romboutskathedraal, gingen we richting de autovrije Bruul (de Monopolystraat). De airco in de winkelketens en boetiekjes was een goed excuus om te shoppen op deze warmste zomerdag van het jaar, ha!

Dorst lessen en schaduw zoeken deden we op de terrasjes van brasserie De Mèt (super vriendelijke bediening en lekkere desserts) en het alternatieve café De Wei.

Na een fris bubbelbad, hop richting Grote Markt voor tapas bij SAVA (prachtgebouw uit 15de eeuw). Hier kan je terecht voor een gezellige babbel met drankje en doorlopend koude en warme tapas bestellen. Een echte aanrader!

Ons gezellig moeder-dochter tripje sloten we af met een boottocht op de Dijle. Al varend kom je meer te weten over de bezienswaardigheden aan de oevers, afgewisseld met weetjes en anekdotes (€6 – 45 min).

Mechelen, je was mooi en gezellig.  Wij komen zeker terug!

Malika & Make <3

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>