Op citytour door het vernieuwde Blankenberge!

 

 

 

Vorige week verbleven we een nachtje in de meest nostalgische badstad van onze Belgische kust ….Blankenberge! Vroeger kwam ik hier graag, speciaal voor de “gekke fietsen”. En nog steeds is de Lustige Velodroom een populaire trekpleister voor jong en oud. Verder is de dijk vanaf de Pier een aaneenschakeling geworden van hippe beachbars en zijn er heel wat toffe winkeltjes bijgekomen in en rond de Kerkstraat. Kortom, er waaide een frisse wind door Blankenberge. Meestal letterlijk maar zeker ook figuurlijk. 

VERNIEUWD IMAGO

Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd om het imago van Blankenberge te verbeteren. Dat merk je al bij het binnenrijden van de stad langs de vernieuwde stationsbuurt. Het stationsplein oogt nu fris en modern en van hieruit loop je zo de belangrijkste winkelstraat in die uitkomt op de dijk.

 

 

FAMILIEHOTEL MET EEN TIKKELTJE MEER

Midden in deze winkelstraat ligt ons hotel, het ALfa Inn. Een topligging en toch heel rustig want vele kamers zijn gelegen rond een gezellige binnentuin. Op dit terras is het heerlijk om te genieten van het zonnetje! En als het weer wat minder is, is er nog de mooie veranda. Terwijl ouders relaxen in de pastelkleurige zeteltjes, kunnen de kids hier tekenen op het reuzegrote krijtbord of één van de spelletjes spelen. ’s Avonds is het hier vaak kinderdisco, gevolgd door livemuziek aan de piano.

Coco, de papegaai die midden in de veranda staat, is de grootste entertainer van het hotel. Of is dat Luc, de eigenaar, die al vanaf het ontbijt grapjes maakt met z’n gasten? Een toffe, familiale sfeer heerst er hier in ieder geval!

De kamers van het gelijkvloers en de eerste verdieping zijn volledig vernieuwd en ingericht in een warme, Scandinavische stijl. De andere verdiepingen worden deze winter onder handen genomen. Naast de kamers zijn er ook nog 17! appartementen. Ideaal voor families met kinderen. Ze hebben en eigen keukentje en aparte slaapkamers maar kunnen toch gebruik maken van de hotelservice en eventueel mee ontbijten.

Over dat ontbijt gesproken … We hadden “horen zeggen” dat het ontbijt hier AF was. Klopt! Hoewel het een beetje druk was in de zaal, hebben we enorm genoten van het rijkelijke buffet. Eitjes naar keuze worden aan tafel gebracht en verder is alles aanwezig. Allerlei broodjes, zoetigheden, vers fruit en yoghurt, schuimwijn, vers gebakken wafels, pannenkoeken en noem maar op. Genieten met de grote G. Als je houdt van dat tikkeltje extra luxe maar dan in een ongedwongen sfeer … dan met je kiezen voor het Alfa Inn hotel.

 

COCKTAILS & MORE

Zoals ik al zei, er zijn enorm veel beach bars bijgekomen langs de dijk. Mijn favorieten zijn Sun Beach met frisse witte en houten accenten en het tropische Salito Beach voor een instant vakantiegevoel. Naar het schijnt zijn de cocktails hier subliem maar daarvoor gaan wij het allerliefste naar L’apereau.

Bij l’Apereau, vlak aan de haven, drink je voor een heel betaalbare prijs dé allerbeste cocktails. Top qua smaak en qua uitzicht. Geserveerd door supervriendelijke bartenders. Hier worden geen paprikanootjes gegeven maar gemberpopcorn en crackers met een lekkere dip. Aanrader!

LEUKE SHOPS

Escape Home & Travel is een gloednieuwe conceptstore in de Kerkstraat. Hier vind ik de leukste interieur, beauty en deco spullen van al mijn favoriete merken terug. Zet me hier af en pik me een paar uur later terug op, ha!

Nog een leuk interieurwinkeltje, gelegen aan het gezellige Manitobapleintje, is Anders@Home. Klein maar met hele toffe spulletjes om je huis gezellig in te richten.

Als je houdt van mooie schoenen en handtassen (en welke vrouw houdt hier niet van??) MOET je eens gaan kijken aan de etalage van Streza. Heel veel keuze en een prachtige collectie. Met bijhorend prijskaartje wel 🙂

Blankenberge heeft me echt aangenaam verrast. Er wordt met volle teugen genoten van het leven en het is onmogelijk om je hier te vervelen. Wij komen zeker terug want er staan nog veel meer leuke adresjes om uit te testen op mijn lijstje!

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>