Duitse gastronomie ten top!

Wie denkt dat de Duitse keuken beperkt blijft tot “bratwurst mit sauerkraut” heeft het mis! Vorige week mocht ik deelnemen aan een kookworkshop, georganiseerd door de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme in samenwerking met de toeristische dienst van Nedersaksen. De locatie was top, het koken super gezellig en de gerechten o-ver-heerlijk. 

Onder het sippen van een lekker Duits wijntje, maakten we eerst kennis met de mooiste en instagramwaardige plaatsen van Duitsland. En dat was alvast de moeite. Zoveel verrassend mooie plaatsen om te ontdekken!

Daarna mochten we zelf toveren met de lekkerste ingrediënten onder leiding van een aantal topchefs.

Op het menu:

Pompoensoep anno 2018

Trio van zalmforel – peterseliewortel- komkommer- en radijssalade – espuma van ramenas

Varkensgebraad “Livar” – Käsespatzle – compote van ui

Rabarbertaart – vanillesaus – rode bosvruchten

Kerststollen uit Dresden

 

Verfijnde gerechtjes, lokale specialiteiten en lekkere wijnen. Heerlijk om kennis te maken met de troeven van Nedersaksen!

GIVEAWAY

Ook zin gekregen om kennis te maken met al het lekkers wat Duitsland te bieden heeft?

Speel dan zeker mee met de leuke winactie op de FB-pagina van LOT12 en misschien win jij wel deze drie mooie prijzen …

  • Een fles Keth Spätburgunder, dry, 2016
  • De wijngids : “Discover Germany´s Wine Region”
  • Een prachtig kookboek : KOCH! Duitse keuken anno nu.

Viel glück!

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>