Een mooie wereldkaart voor elk interieur!

Mensen met een wereldkaart in hun interieur vind ik meestal “interessante mensen”.  Niet dat ze per se heel de aardbol rondreizen maar ze hebben wel vaak een brede kijk op het leven en veel te vertellen. Eigenlijk wilde ik ook al heel lang een mooie wereldkaart ophangen in ons huis. Maar dan geen traditionele, geografische kaart zoals je die terugvindt in klaslokalen. Eerder iets heel eenvoudig en toch speciaal. Onlangs heb ik dus online de perfecte kaart ontdekt. Een echte eyecatcher in wit, zachtgrijs en goud. Kijk maar mee! 

Wereldkaarten zijn er in alle soorten en maten.  Je kunt voor elk interieur wel een passende wereldkaart kopen. Daarnaast kun je met deze wanddecoratie heerlijk wegdromen over je volgende reis.

Verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan een canvas foto, hout, poster, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft zijn eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Ik koos zelf voor een kaart op canvasdoek dat perfect uitkomt in mijn interieur.

Unieke wereldkaarten

Naast de historische wereldkaarten met een ietwat vintage karakter, kan je ook kiezen voor trendy wereldkaarten. Hier gaat het dan eerder over het ontwerp, niet om de informatie. Je hebt wereldkaarten met stippenpatroon, in waterverf, enz …. Mijn kaart bestaat uit geometrische figuren afgelijnd met een gouden randje. Echt super mooi!

Grote wereldkaarten

Zo’n grote wereldkaart kan een hele muur vullen maar wat ook heel leuk is, is fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig maar het resultaat kan prachtig zijn. Vooral wanneer je kiest voor rustige kleuren zoals zwart en wit.

Ik ben alvast fan van deze interieurtrend!

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>