Een gezonde start van het nieuwe jaar!

Ben ik te laat om het te hebben over goede voornemens? Alvast mijn oprechte excuses dan! Want ik ga het toch doen, ha. Ik had mezelf voorgenomen om het minstens drie weken vol te houden alvorens erover te schrijven. Et voilà, tot nu toe is het me gelukt. Sinds het begin van deze maand volg ik het programma van de vernieuwde Weight Watchers en begeleidt Evy Gruyaert me op weg naar de 5 kilometer met de Start to Run app. 

De aanleiding

Waarschijnlijk herkennen jullie dit wel … je ziet een (weinig flatterende) foto van jezelf of je krijgt een bepaalde opmerking waardoor je plots beseft dat het echt tijd is om op je gewicht te letten. Deze keer was het bij mij een opmerking. Een rake, auwch 🙂 Maar ze heeft me wel aangezet tot actie.

WW … Wellness that Works

Mijn vroegere buurvrouw verloor maar liefst 30 kilo op een dik half jaar. En ook een aantal collega’s boeken mooie resultaten met het Weight Watchers programma. Alles draait rond punten tellen. Elk voedingsmiddel en drankje heeft een “Smartpoints” waarde. In totaal mag ik 23 Smartspoints per dag gebruiken.

Veel producten hebben 0 punten. Bijvoorbeeld alle fruit en groenten, yoghurt (0% vet), vele vissoorten, kip, eitjes, … Momenteel eet ik vooral uit deze lijst. We wisselen veel receptjes uit in ons Whatsapp groepje en tijdens de bijeenkomsten op maandag motiveren we elkaar! Eigenlijk vind ik het tot nu toe super gezellig allemaal en heb ik niet het gevoel dat ik iets moet laten.

Meer info over WW vind je hier.

Start To Run

Eigenlijk haatte ik lopen.  Lees: Je wordt er moe van, je benen doen pijn, in de zetel liggen is leuker, …! Allemaal excuses. Dus heb ik mijn moed bijeen geraapt, de Start To Run app gedownload, mijn sportiefste schoenen aangetrokken en ik ben vertrokken. Al bij al valt het best mee. Al voel ik me soms echt een olifant die trager dan traag haar eigen gewicht verder sleept. En nee, ik overdrijf niet. Zwierig lopen, ontspannen een babbeltje doen ondertussen , … zover zijn we nog niet. Maar ik geniet er van om buiten te zijn, loop wanneer het me het beste uitkomt en Evy roept regelmatig door mijn oortjes dat ik goed bezig ben. Ik zal haar maar geloven zeker?

Wappeltaart

Als extraatje zal ik jullie eens trakteren op een super lekker en gemakkelijk receptje van de Weight Watchers. Wappeltaart … dat is appeltaart op de WW manier.

Ingrediënten:

3 appels
120 gr bloem (ik neem haver- of speltmeel)
300 gr Griekse yoghurt (0%)
1 koffielepel Candarel
3 eieren
1 zakje bakpoeder
snuifje zout
kaneel naar keuze

Gebruik een ronde cakevorm en leg er bakpapier in.
Schil de appels in stukjes en strooi er wat kaneel over.
Meng alle ingrediënten en giet het beslag in de cakevorm.
Leg nog wat stukjes appel bovenop het beslag.
Bak ongeveer een uurtje op 190 graden.

Smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

Share This Story

Geen categorie

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>