Seedlip: Ben jij klaar voor Tournée Minérale?

 

1 x Grove, Garden & Spice 70cl

Tournée Minérale staat voor de deur! Wat in 2017 startte als een initiatief tussen De Drugslijn en de Stichting tegen Kanker is uitgegroeid tot een nationaal gebeuren. Bijna 2 miljoen Belgen deden vorig jaar al mee aan de februarimaand zonder alcohol. Zelf neem ik niet deel … ik drink sowieso al het hele jaar door heel weinig alcohol. Enkel bij gelegenheid eens een wijntje of een glaasje cava. That’s it. Toch kan ik Tournée Minérale alleen maar toejuichen. Je lever eens een maandje rust gunnen, kan zeker geen kwaad, toch? En dat hoeft absoluut niet saai of asociaal te zijn. Zeker niet nu ik jullie de overheerlijke non-alcoholic cocktails van Seedlip ga voorstellen! 

Het natuurbedrijf Seedlip wil de manier waarop de wereld drinkt veranderen door gedistilleerde non-alcoholische spirits aan te bieden. Om het dilemma ‘Wat te drinken als je niet drinkt ‘ op te lossen, biedt Seedlip een alternatief voor overdreven zoete of fruitige opties. Seedlip wordt geserveerd in prestigieuze cocktailbars, hotels, restaurants en winkels in oa. Londen, Barcelona, Stockholm, Berlijn, Kopenhagen, Milaan, Stockholm, Hong Kong, New York, Los Angeles, San Francisco, Sydney & Melbourne.

Je kan Seedlip perfect mengen met tonic als variatie op de klassieke gin-tonic. Of je mixt er de heerlijkste cocktails mee. Zo heb je ook buiten Tournée Minérale altijd een volwaardig alcoholvrij alternatief.

Om jullie te inspireren, deel ik hier alvast 4 leuke en originele receptjes voor het hele diner. Instagram-proof pictures gegarandeerd!

Aperitief: 1542 Vintage

Seedlip Grove 42 : 35ml
Verjus: 50ml
Honey: 10ml

Gekoeld serveren in een champagneglas, top met koude soda.

Dit aperitief smaakt lekker fris dankzij de Verjus. Gecombineerd met biologische honing heeft het genoeg body om allerlei verschillende Spaanse of Italiaanse hapjes aan te kunnen. Kortom: de ideale twist op de klassieke champagne!

Voorgerecht: Mr. Howard

Seedlip Spice 94: 50ml
Pompelmoessap: 30ml
Vers limoensap: 20ml
Suikersiroop: 15ml

Shake met steranijs, zeef in een voorgekoeld glas.

Deze cocktail is een perfecte match bij een visgerechtje.

Hoofdgerecht: Wood

Seedlip Grove 42: 50ml
Top met Ginger ale: 100ml

Voeg wat bloedsinaasappelsap toe, serveer in een mooi glas en werk af met een takje rozemarijn.

Deze cocktail sluit perfect aan bij gerechten met gevogelte of kip. Worteltjes, pastinaak of andere winterse groentjes brengen het karakter in de cocktail naar boven.

Dessert: Espresso Martino

Seedlip Spice 94: 50ml
Espresso: 50ml
Suikersiroop: 15ml

Shake en serveer in een coupe, werk af met enkele koffiebonen.

Deze late-night cocktail is het alternatief bij uitstek voor een klassieke (irish) koffie en versterkt de smaak van chocolade- of caramelgerechten of een crème brulée.

Voilà, als dit geen bewijs is dat je ook zonder alcohol kan genieten van lekkere drankjes?!

Verkooppunten

De verschillende Seedlipsmaken zijn momenteel verkrijgbaar bij Delhaize, bij de betere drankenhandel en via seedlipdrinks.com. Het boek Seedlip, The Cocktail Book is verkrijgbaar via seedlipdrinks.com

Aanbevolen verkoopsprijs 70cl. : €29,95    Aanbevolen verkoopsprijs Seedlip, The Cocktail Book: €15,99

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>