Met deze sportoutfits wordt lopen nog leuker!

Ergens midden januari vertelde ik jullie over mijn goede voornemens. Een paar kilootjes afvallen en meer sporten. Nu zijn goede voornemens meestal niet aan mij besteed. En toch blijf ik deze keer volhouden! De voordelen van deze “nieuwe levensstijl” zijn veel te groot om terug in mijn oude gewoontes te vervallen. 

Runtastic!

Een echte sportbabe zal ik nooit worden, ha. Al van vroeger op school was sporten voor mij eerder “fun maken met vriendinnen en wat onnozel doen”. Maar deze keer wilde ik echt iets aan mijn conditie doen, niet afhangen van andere mensen om te gaan sporten en dan is lopen gewoonweg ideaal.

We hebben de luxe om een bos in onze achtertuin te hebben. Ik moet dus enkel mijn sportkleren aantrekken, favoriete playlist opzetten en vertrekken. Geen excuses meer om thuis te blijven. NEVER EVER had ik het verwacht maar lopen is leuk en ontspannend geworden. Zelfs regen en wind houden me niet tegen om drie keer in de week een tourtje van 5 km te doen.

Dat is geen super lange afstand, ik besef dat. Maar als je van 0,0 conditie vertrekt, best een prestatie om trots op te zijn. Ik raad echt iedereen die wil beginnen met lopen het Start 2 Run programma aan. Het eerste programma is voor mij afgewerkt en ik begin nu aan “Start 2 Run onderhoud en snelheid verhogen”. Ik hoef niet direct 10 km te lopen, dat komt later wel. Het belangrijkste is om het plezier in het lopen te blijven behouden!

De juiste sportkleding

Als je regelmatig gaat sporten, is goede sportkleding echt wel belangrijk. Daarom heb ik me onlangs een aantal basics van goede kwaliteit aangeschaft. Zowel voor warme als voor de iets frissere dagen. Ik koos voor topjes, longsleeves t-shirts, shorts en broeken in verschillende lengtes. Alles van het merk FALKE. Al jaren ben ik fan van hun panty’s (echt DE beste!) maar ook qua sportkleding hebben ze een uitgebreide én stijlvolle collectie.

De pasvorm is super, alles sluit mooi aan waardoor er geen wrijving is. En het speciale materiaal waaruit de kleding gemaakt is, regelt perfect je lichaamstemperatuur. Op iets frissere dagen kies ik al gauw voor een t-shirt met lange mouwen en een lange broek om mijn spieren goed warm te houden. Maar ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot het stralend weer wordt zodat ik kan gaan lopen in een shortje en topje!

Natuurlijk zijn schoenen ook heel belangrijk. Ik heb me goed laten adviseren en loop met schoenen van het merk Asics die passen bij de stand van mijn voeten. Nu zijn die niet zo “stylish” en ze hangen bovendien ook vol modder van het bos! Daarom draag ik bij de sportoutfitjes op de foto’s gewoon mijn witte Nikes 🙂

De sportsokken van FALKE zijn ook heel goed, ik draag ze altijd. Ze zijn heel comfortabel en ondersteunend. Ze verkoelen en door vermindering van drukplekken beschermen ze tegen blaren. Je kan ze vinden in heel veel verschillende kleurtjes!

Mocht je na het lezen van deze blogpost nog twijfelen om ook te starten met lopen … gewoon doen! Als ik het kan, kan jij het ook! 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>