Review: Black & Decker 11-in-1 steam-mop

Bij het bouwen aan ons droomhuis, heb ik gekozen voor materialen die ik echt het allermooiste vond. Niet altijd voor de meest praktische oplossing dus. Zo vind je op onze benedenverdieping een combinatie van parket, Stuc Deco en marmer. Boven koos ik voor houten planken die ik wit liet schilderen. Al deze materialen vragen natuurlijk een aangepast onderhoud en dat heb ik wel een beetje onderschat. Vandaar dat ik heel graag de Black & Decker steam-mop wilde uittesten.

Ik lees niet graag handleidingen dus eerst en vooral ben ik blij dat dit apparaat zichzelf uitwijst. Je start altijd vanuit een waterreservoir dat je aansluit op de vloerreiniger, de stoomhandschoen of de stoomslang met extra accessoires voor allerlei oppervlakken. Er zijn 4 microvezeldoeken inbegrepen die je gewoon kan uitwassen.

Het principe is simpel. Je vult het waterreservoir met zuiver water en selecteert het materiaal dat je wil poetsen. De stoomsterkte wordt dan automatisch aangepast. 15 seconden wachten en je kan al starten met poetsen.

Ik was vooral heel benieuwd naar de vloerreiniger. Normaal gezien werk ik met een speciaal product voor de Stuc Deco (gietvloer) dat ik aankoop bij de groothandel. Voor de parket gebruik ik heel weinig water en een klein scheutje product voor houten oppervlakken. En voor mijn houten planken boven heb ik al vanalles geprobeerd. Ik denk dat de verf niet voldoende behandeld is en ik heb het gevoel dat ik ze nooit echt 100% proper krijg.

Met de steam-mop heb ik dus GEEN product meer nodig. Met gewoon zuiver water doodt je 99,9% van alle bacteriën, ziektekiemen en huisstofmijt … toch wel indrukwekkend. Het is even gemakkelijk als vlug de stofzuiger nemen en je moet zeker niet overdreven veel kracht zetten. Het apparaat is heel wendbaar en je kan er gemakkelijk mee onder de kasten poetsen. Het enige minpuntje is dat de steel niet zo heel lang is. Iets minder handig voor grote mensen zoals ik. Maar wat het belangrijkste is, ik heb het gevoel dat mijn vloeren er echt heel proper en glanzend mee worden. Ik dacht trouwens dat mijn vloer nooit echt vuil was maar na de eerste keer poetsen met de steam-mop, zag de microvezel doek toch behoorlijk vuil!

Ook mijn marmeren keukenblad is een “issue”. Hier heb ik heel lang over getwijfeld. Mensen die LOT12 al wat langer volgen, weten nog wel dat ik heel België ben rond gereden om een mooi alternatief voor echte marmer te zoeken. Maar uiteindelijk toch voor de real thing gegaan ben. Met alle gevolgen vandien. Je ziet echt al wel veel doffe vlekjes van alles waar zuur in zit (citroen, ander fruit, tomaten, frisdrank, …) En natuurlijk krijg ik die ook met de steam-mop handschoen niet weg. Maar ik vind het super handig om ermee te poetsen! Heel gemakkelijk en alles blinkt mooi, ook mijn spoelbak en kranen. Hier ben ik echt super tevreden over.

De andere accessoires heb ik nog niet allemaal uitgetest, enkel het kleine borsteltje waarmee ik mijn dampkap gepoetst heb. Ook hier weer een goed resultaat! Alleen moet je oppassen met lekken. Als je de slang met het borsteltje naar boven houdt, vallen er soms druppeltjes en die zijn natuurlijk heel heet. Nu ben ik niet de allerhandigste en geduldigste persoon, ha! Dus misschien moet ik gewoon wat voorzichtiger zijn. De andere kleine accessoires kan je gebruiken voor o.a. glas, spiegels, tapijten, zetels, meubels, bbq, …

Als ik nog even de grootste voordelen voor mijzelf op een rijtje zet:

  • handig en snel in gebruik
  • geen producten meer nodig
  • tijdbesparend
  • alles is mooi proper en blinkt als een spiegeltje

Ik heb het gevoel dat ik deze Black & Decker steam-mop veel ga gebruiken en vooral voor de vloeren. Als ik dan toch aan het poetsen ben, is het gemakkelijk om ineens ook het keukenblad en de kastjes mee te nemen. Of ik hiervoor elke dag standaard de stoomhandschoen ga nemen in plaats van een doekje en product … dat durf ik niet garanderen. Maar voor de wekelijkse schoonmaak zeker wel. Alles bij elkaar ben ik super blij met dit apparaat want het leven is meer dan alleen poetsen, toch?

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>