Genieten van de laatste lange zomeravonden in augustus!

Het belooft eindelijk nog eens een mooie, warme zomerweek te worden! Overdag misschien iets té warm als we gaan naar temperaturen boven 35 graden. Maar ik kijk vooral uit naar de avonden op het terras. Nu de dagen nog lang zijn, zit ik graag met een boekje en een glaasje vino tot in de late uurtjes buiten te genieten. Een paar mooie planten en een gezellige loungehoek maken van “buiten” het nieuwe “binnen”. Meer en meer willen we ook buiten in de zomer gezellig cocoonen. Wat dan heel belangrijk is , is de verlichting. Die moet natuurlijk in de eerste plaats functioneel zijn. Om de lettertjes in mijn boek goed te kunnen lezen, ha! Maar bovenal moeten goed gekozen verlichtingselementen zorgen voor een aangename sfeer.

Functionele & sfeervolle verlichting!

Onze vaste verlichting buiten hebben we dit voorjaar al geplaatst. We hebben bewust gekozen voor een aantal simpele maar stijlvolle lampen. Vrij minimalistisch dus.

Aan de achtergevel van ons huis hangen rechthoekige, zwarte led wandlampen. Ze geven mooi warmwit licht en schijnen zowel naar boven als naar beneden. Ik vind ze goed passen bij de stijl van ons huis en door hun eenvoud gaan ze ook over enkele jaren nog in de smaak vallen.

Aan de zijgevel hangen de zogenaamde “neusjes”. Driehoekige wandlampjes die enkel naar beneden schijnen. Ze werken met een bewegingssensor en zijn vooral bedoeld om het paadje naar de zijdeur en het tuinhuis goed te verlichten. Ideaal als de kinderen ’s nachts thuis komen met de fiets.

Naast de voordeur dan tenslotte, hebben we gekozen voor een iets decoratievere lamp. Een ledlamp in een “kastje” van staal en helder glas. Ook hier zijn we voor zwart gegaan om de lijn door te trekken.

Gezelligheid onder het overdekt terras!

Een overdekt terras is wel iets waar ik van droom. Om ook in de vroege lente en de late herfst buiten te kunnen zitten. Het is dan ook veel makkelijker om de loungehoek te decoreren en aan te kleden met tapijtjes en kussens omdat alles gewoon kan blijven liggen. Qua stijl denk ik hier ook aan zuiderse sferen en “Ibiza”. En dan is verlichting weer iets enorm belangrijk om het plaatje compleet te maken.

Bij Lampen24.be, een groothandel voor verlichting, heb je een uitgebreide keuze aan allerlei binnen- en buiten lampen. Wat het extra leuk maakt om je keuze te maken op deze website, is dat je kan aanduiden naar welke stijl je op zoek bent. Dat maakt de keuze al iets eenvoudiger. Zeker voor twijfelaars zoals ik!  Ik zou, net zoals ik binnen gedaan heb, zowiezo kiezen voor een mooie hanglamp. Ik vond in deze categorie ééntje die ik echt heel graag zou willen. Deze hanglamp heeft een zwarte ronde kap met een uitgewerkt patroon dat zorgt voor licht- en schaduweffecten en een gezellige sfeer.

Ook hier zou ik zeker gaan voor een led lamp. Led lampen zijn iets duurder van prijs maar op lange termijn voordeliger. Ze gaan veel langer mee en zijn super zuinig. Vroeger waren led lampen misschien enkel te verkrijgen in een witte, nogal felle lichtkleur. Maar dat is passé. Er zijn nu ook led lampen met een zachte warme straling en dat is voor mij wel een must.

Als ik dan toch aan het kiezen ben, combineer ik deze hanglamp in mijn loungehoek met twee decoratieve staande terraslampen van hetzelfde merk. Ook gevonden op de website van Lampen24.be. Ze hebben hetzelfde zwartmatte omhulsel met het mooie licht schaduw patroon.

Het zal waarschijnlijk nog niet voor de nabije toekomst zijn maar hé … never stop dreaming, toch?

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>