Toerist in het pittoreske Brugge!

Het blijft één van de mooiste steden van België en minstens één keer per jaar wil ik er naartoe … Brugge, die schone! De smalle straatjes, de boten op de reien en het “ge-klikklak” van paardenhoeven op de kasseien. Voor mij pure nostalgie en een garantie op een gezellige dag.

WHEN IN BRUGES …

Meestal probeer ik weg te blijven van de typische toeristische trekpleisters in een stad. Alleen geldt deze regel niet voor Brugge. Het zijn net die typische dingen die deze stad zo speciaal en oergezellig maken.

Dus, ladies, proef vooral van de lekkere chocolade die je overal in de stad terugvindt en combineer er een gepimpte wafel bij. Spoel door met een Brugse Zot in Brouwerij de Halve Maan en sluit de dag af met een bord friet-stoofvlees in De Vlaamsche Pot.

DE SINT JACOBSSTRAAT

Wij waren er deze keer op maandag en dan zijn er best veel restaurantjes gesloten. Heel toevallig kwamen we uit bij Republiek in de Sint Jacobsstraat, een echte aanrader. Het is niet enkel een (super lekker!) restaurant maar eerder een ontmoetingsplaats. Je kan hier de krant lezen, genieten op het prachtige terras achteraan, een workshop volgen of een lezing bijwonen en zelfs naar de cinema gaan.

Deze straat op zich is trouwens één van mijn favorieten in Brugge. Ze ligt vlakbij de Grote Markt en je vindt er een paar mooie vintage en lifestyle winkeltjes.

KUNST OP DE KAMER

Om te overnachten kozen we voor hotel Portinari met een topligging op ’t Zand. De ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. Brugge is zowiezo niet groot maar hier ligt werkelijk alles letterlijk om de hoek. Het hotel heeft beneden een super gezellige tearoom. Wij hebben hier met ons tasje koffie op het terras heerlijk genoten van het zonnetje en van het kijken naar de talrijke voorbijgangers die er passeren.

In elke kamer van dit hotel vind je kunst met een knipoog. Wij hadden de typische “pomme” van René Magritte. Vanuit onze kamer hadden wij zicht op wel 9!! torens van Brugge en de kamers vooraan kijken uit op ’t Zand.

Het hotel op zich is heel leuk om te verblijven en het interieur is prachtig maar het ontbijt staat met stip op nummer één! De eyecatcher van de ontbijtzaal is de groene jungle muur, volledig bekleed met planten. Het aanbod is heel uitgebreid. Ik hou van verse gezonde dingen bij het ontbijt en die zijn er hier in overvloed aanwezig. Echt genieten!

Brugge blijft me elke keer verbazen. De beste tip is om er gewoon rond te dwalen en er, samen met honderden Japanse en Amerikaanse toeristen, omhoog te kijken naar al de indrukwekkende historische gebouwen en de pittoreske gevels. Zelfs de drukte van de stad heeft z’n charme. En wil je na een dagje Brugge toch even genieten van de rust en de natuur? Op minder dan een half uurtje rijden, kan je uitwaaien aan de Belgische kust.

Veel plezier in Brugge! Nicky xx

outfits: Terre Bleue

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>