Naxhelet: een verborgen parel in de Ardennen!

Vorige week verbleven we een weekendje in Wanze, in de Ardennen. Maar dan net een tikkeltje anders dan we gewoon zijn. Zeg maar gerust een tikkeltje méér. Want we logeerden in het prachtige Naxhelet, een domein met golfclub waar natuur en luxe hand in hand gaan. Genieten met een grote G!

Het WAW-gevoel!

De eerste indruk als je via de lange oprijlaan het domein van Naxhelet nadert en nadien binnenstapt door de grote poort, is meteen overweldigend. De gebouwen van dit hotel hebben ongetwijfeld een lange geschiedenis en zijn met veel oog voor detail gerestaureerd. Het mooie binnenplein, de receptie met houten balken die open gewerkt is tot in de nok van het dak en de verrassende kunstwerken en quotes die overal verspreid hangen … je valt hier van de ene verbazing in de andere.

Kamer mét uitzicht op de golfbaan!

Een zeer vriendelijke hotelmedewerker brengt ons naar onze superior room en daar heb ik het eventjes moeilijk om me serieus te houden. Om net te doen alsof we deze ervaring wekelijks meemaken. Wanneer hij ons wegwijs maakt in de kamer heb ik namelijk zin om te lachen, op het enorme bed te springen en een vreugdedansje te maken in de balzaal van een badkamer. Want wat een fantastische kamer hebben wij gekregen. De warme kleuren en de authentieke parketvloer zorgen voor een warm huiskamergevoel. De kastenwand, grote regendouche, het Nespresso apparaat en het prachtige meubilair geven extra cachet aan deze “kamer”. Om van het uitzicht nog maar te zwijgen. De grote plasma tv gaan we niet nodig hebben want als we het kamerbrede raam openschuiven, kijken we vanaf ons terras uit op de golfbaan.

Wellness!

Nadat we tot het laatste zonnestraaltje genoten hebben van ons terras, is het tijd om de wellness te verkennen. Buiten één ander koppel hebben we de hele ruimte voor ons alleen en er overheerst een gevoel van rust. Met op de achtergrond een typisch zen muziekje genieten we van het verwarmde zwembad, de verschillende sauna’s en hammams. Mijn favoriet is de infraroodzoutcabine, niet té warm en heel ontspannend. Verder is er ook een douche waar je naast “gewone waterstralen” kan kiezen voor een neveleffect. Zalig en veel meer aan mij besteed dan de ijsfontein. Die is voor de echte durvers, ha! De stress van de eerste schoolweken is hier in ieder geval verdwenen als sneeuw voor de zon.

Culinair genot!

In het hotel is er zowel een brasserie met groot terras als een restaurant. Wij sluiten onze avond af in restaurant La Cuisine met een heerlijk driegangendiner. De bediening is meer dan goed. We worden de hele avond lang in de watten gelegd. Ook al begrijp ik alle Franse beschrijvingen van de gerechten niet helemaal, ik blijf hartelijk “oui oui, très bien” knikken en geniet van al het lekkers dat voor mijn neus gezet wordt. De aangepaste wijnen zijn top en worden rijkelijk bijgeschonken.

Als we na het diner moe maar voldaan terug in onze kamer komen, ligt er een kaartje klaar om ons een goede nachtrust te wensen, vergezeld van twee lekkere pralines. Ook de Nespresso cups zijn weer aangevuld. Een klein gebaar waardoor je je als gast echt gewaardeerd voelt. Hier denken ze echt aan alles!

Wat te doen in de omgeving van Naxhelet?

De volgende ochtend, na het ontbijtbuffet met voornamelijk streekproducten, maken we een lange wandeling over het domein van Naxhelet. Het golfterrein, wilde bloemen, een grote vijver, een Engelse tuin en overal gezellige zithoekjes zorgen ervoor dat je hier gemakkelijk een halve dag kan rondwandelen. Natuurlijk hadden we geluk met het weer maar ik kan me voorstellen dat het hier in de herfst en in de winter ook prachtig is.

Wil je buiten het hotel iets doen dan valt er in de buurt genoeg te beleven. Wij bezochten het stadje Huy. Jammer van de kerncentrales op de achtergrond want het stadje op zich is wel gezellig. Denk aan de “pleintjes met fonteintjes sfeer”. Je kan er ook wandelen langs de Maas of omhoog klimmen naar het fort.

Het is altijd fijn om in de buurt op verkenning te gaan maar wie verblijft in Naxhelet moet vooral genieten van de omgeving en de faciliteiten van het hotel zelf. Je betaalt ietsje meer maar je krijgt er enorm veel voor terug. Voor mij was het een onvergetelijke ervaring die me vooral heel veel rust heeft gegeven. Echt een pareltje! Meer foto’s en filmpjes over ons verblijf in Naxhelet, vind je in mijn Instagram Stories “Ardennen”.

Alle outfits in dit artikel zijn van Terre Bleue

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>