Kerstsfeer op het Les Copines pop-up event!

De derde editie van het Les Copines is een feit. Op een prachtige locatie, de Red Pinguin in Mol, organiseerden lady bosses Virginie en Malika dit weekend hun lifestyle pop-up event. Volledig in, hoe kan het ook anders, kerstsfeer! Duurzame, ambachtelijke en 100% natuurlijke producten staan hier volop in de kijker. Ik was erbij en genoot van de gezellige sfeer. En ik kon alvast een aantal super toffe kerstcadeautjes scoren. In deze blogpost deel ik graag wat sfeerbeelden en geef ik ook wat meer info over mijn favoriete standhouders.

Mijn Argan en Mon.MO accessoires

De organisatoren van dit event hechten zelf enorm veel belang aan duurzaamheid en natuurlijke producten.

Ik ben al lang fan van de 100% puur biologische arganolie die Malika verkoopt. Zalig zacht en verzorgend voor je huid, haar en nagels. Deze keer kies ik voor een flesje waaraan een beetje oranjebloesem is toegevoegd. Ook voor culinaire arganolie kan je bij Mijn Argan terecht.

Virginie van Mon.MO accessoires keert zich tegen de wegwerpmaatschappij waarin we met z’n allen steeds meer afval produceren. Daarom kiest ze met volle overtuiging voor natuurlijke, duurzame en zoveel mogelijk zero waste producten. Ik koos bij haar voor goudkleurige, herbruikbare rietjes. Niet alleen super mooi en trendy maar op deze manier draag ik ook mijn eigen steentje bij aan het milieu. Top!

SNOW & ROSE

Mooie kaartjes, notaboekjes, posters, … allemaal ontworpen door Debbie Lavreys. Als je zelf creatief bent aangelegd kan je in haar atelier in Hasselt leuke workshops en cursussen volgen. Naast tekenjuf is Debbie ook illustratrice en ontwerpt ze voor Snow & Rose juwelen en accessoires.

Mooie juwelen!

Bij de stand van Esther Exclusive Jewelry was ik onder de indruk. Niet alleen van de prachtige juwelen, allemaal handgemaakt in Barcelona. Maar ook van Esther zelf, een enthousiaste powervrouw die honderduit kan vertellen over haar collectie. Ik ben enorm blij met de armband gemaakt met echte stenen in grijze en beige tinten die ik bij haar vond.

Mijn oorbellen komen dan weer van bij Kara Jewel Design. Het concept van deze juwelen: ze zijn allemaal uniek in vorm en kleur want iedereen is verschillend! Mijn oorbelletjes zijn langs twee kanten te dragen. Drie combinatiemogelijkheden is driedubbel plezier dus! Ik hou vooral van de grijs gespikkelde sobere kant. Eenvoudig maar zo mooi. In een vrolijke beu ga ik ze zeker eens omdraaien en kiezen voor een geel-groene combi.

Coole sokken voor hero’s!

Mijn zoon Seppe heeft iets met sokken. Hoe gekker en kleurrijker ze zijn, hoe liever hij ze draagt. Gelukkig leest hij mijn blogposten niet want speciaal voor hem vond ik dé tofste “spek en eikes- sokken” bij Hero-On-Socks. Ik maak niet alleen hem blij met deze sokken maar voor elk verkocht paar gaat er 40% naar goede doelen. Top!

Lily Rose & Smoet!

Last but not least wil ik nog zeggen dat ik wel hele toffe producten gescoord heb bij Lieveke van LilyRose. Lieveke heeft haar naam niet gestolen want zij is echt een ongelofelijk hartelijke madam. Je kan bij haar in Dessel terecht voor (medische) pedicure en relaxerende gelaatsverzorgingen. Ze werkt er met de verzorgingslijn van Smoet.

Smoet, opgestart door onder andere James Cooke, staat voor 100% natuurlijke, cruelty free DIY verzorgingsproducten. Je kan ze puur gebruiken of naar eigen smaak combineren met de basiscrème, shampoo of lichaamsolie. Super origineel, toch?

Zelf test ik de MICA terracotta minerale make-up, de talgregulerende Jojoba olie en het Salie Bio Hydrolaat dat zuiverend werkt en de huid terug in balans brengt.

Naast deze favorietjes waren er natuurlijk nog veel meer standhouders met stuk voor stuk toffe producten met een mooi verhaal. Bijvoorbeeld uitwasbare make-up remove pads van Madame Grise, kaarsjes op basis van sojawas van Mel’tz en alle kleurtjes kwaliteitswol bij Woolart. Maar ook handgemaakte lederen accessoires, patisserie, kleding, keramiek, gin, …

De volledige deelnemerslijst vind je terug op de website van Les Copines. De meeste deelnemers hebben ook een webshop waar je terecht kan voor de meest originele én duurzame kerstcadeaus.

Op naar de volgende editie van Les Copines!

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>