Stijlvol logeren in Strandhotel Cadzand-Bad!

Net voor Kerstmis ontsnapten wij nog even aan alle drukte. Op een plaats waar je niet anders kan dan helemaal tot rust komen … Strandhotel Cadzand. Het grootste gedeelte van dit hotel werd onlangs helemaal vernieuwd. Er is gekozen voor fris wit met hier en daar welgekozen meubels en decoratie in Ibiza stijl. Alsof je een interieurmagazine binnenstapt. We hebben dan ook met volle teugen genoten van de twee dagen op deze droomlocatie.

DE PERFECTE START

In de meeste travel blogposten schrijf ik wel iets over het ontbijt. En het mag gezegd worden, we hebben al van vele lekkere ontbijtjes genoten. Maar in dit artikel wil ik er zelfs mee beginnen. Want het ontbijt in het Strandhotel is gewoonweg een feestje! De locatie is het Pinehouse met uitzicht op het dorpje of de duinen. Net als in de bijhorende restaurants Pure C, Blueness en AIRrepublic staat ook hier alles onder leiding van Sergio Herman. De focus ligt op locale, verse en homemade producten. Naast de “gewone” verse fruitsappen kan je kiezen tussen verse drankjes met smaakcombinaties zoals “bloedsinaasappel/gember/rozemarijn/ …”.

Het aanbod aan koffie en theesoorten is enorm, het servies robuust en perfect passend bij de stijl van het interieur en de gerechten. Alles is hier verfijnd afgewerkt en de patisserie krijgt van mij vijf sterren. Het liefst was ik een hele dag blijven zitten om al die heerlijke en feestelijk ogende gebakjes te proeven, ha! Ook het vers fruit is een aanrader want je schept hier de lekkerste frambozen, bessen en mango’s à volonté.

TORENSUITE

Wij mochten verblijven in een prachtige kamer in het volledig nieuwe gedeelte van het hotel. Hoewel “kamer” doet zijn naam geen eer aan, het was eerder een appartementje. Mét zicht op zee vanop de twee bijhorende terrassen met Piet Boon loungezetels. De inrichting is ongelofelijk mooi met zithoek, reuze flatscreen tv en een superdeluxe badkamer met zalige producten van Marie Stella Maris.

Hier voel je je als gast geliefd en speciaal en kan je niet anders dan helemaal zen worden. Het uitzicht op de duinen, de kruidentuin, de horizon en de het geluid van de ruisende golven is in één woord fantastisch. Wij hadden nu de charmes en de gezelligheid van putje winter. Maar ik kan me voorstellen hoe zalig het moet zijn om tijdens de lente of zomer te genieten van de zee op het grote terras.

WELLNESS

Waar je ook zen wordt, is in de wellness die gratis toegankelijk is voor hotelgasten. Op je kamer vind je zachte badjassen en slippers en in de wellnessruimte zelf liggen overal dikke badhanddoeken. Er zijn verschillende sauna’s en een binnenzwembad waar je kan relaxen op grote loungestoelen.

EEN WARM WELKOM

Een zalige plek om te vertoeven, vooral in de winter, is de lobby van het hotel. In deze tijd van het jaar is ze natuurlijk helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer, wat alles extra cosy maakt. Het welkomstdrankje op basis van Hierbas de las Dunas en allerlei kruiden is verrassend lekker en hebben we gedronken in één van de vele zetels aan de open haard. Vanuit de lobby kan je ook de Blueness bar binnenstappen, waar ze Japans georiënteerde cocktails en barfood serveren.

Vanuit het Strandhotel stap je zo de duinen in en kan je meteen vertrekken voor een lange wandeling langs de kustlijn. Het Zwin en het Belgische Knokke liggen vlakbij. Ook de moeite is het stadje Sluis op een tiental minuutjes rijden met de auto. Meer dan genoeg te doen en te zien in de omgeving dus.

Maar het Strandhotel is zoveel meer dan een “verblijfplaats”. Ik vind het bijna zonde om niet gewoon in het hotel te blijven en te genieten van de prachtige ruimtes en faciliteiten. Logeren in dit hotel is een beleving op zich … Een echte aanrader en ééntje dat bij op mijn favorietenlijstje komt.

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>