Handige tips om je wasplaats te organiseren!

In mijn vorige blogpost lees je hoe ik mijn wasplaats heb ingericht met veel wit, beige en natuurlijke materialen. Nu is inrichten zeker belangrijk om een bepaalde sfeer in een kamer te creëren maar het begint allemaal bij organisatie. Met een paar simpele trucjes tover je je wasplaats om tot een frisse en ordelijke ruimte waar je met de glimlach wasjes draait of strijkt.

Niet iedereen heeft de luxe om een aparte waskamer in zijn woning te hebben. Maar ergens moet je toch je wasmachine en droogkast én ook je poetsmateriaal kwijt. We kunnen dus maar proberen om de ruimte die we ervoor hebben zo goed mogelijk te benutten. Aangezien we er toch heel wat uurtjes per week doorbrengen.

  • Bye bye rommel! Als eerste gooi je alle rommel weg. Wat bedoel ik met rommel? Alle producten die over datum zijn of die je langer dan een half jaar niet gebruikt hebt. Stel je bij alles de vraag of je het echt nodig hebt. Is het antwoord “nee” … weg ermee dan.
  • Gebruik kleine organizers. Bakjes, dozen, glazen bokalen … alles kan en hoeft niet duur te zijn. Sorteer hier zoveel mogelijk spullen in en je krijgt meteen een pak meer overzicht. Kies liefst opbergers in één kleur of ga voor transparant. Zeker als je geen kasten maar schappen of planken hebt, is dit heel belangrijk.
  • Voor alles een vaste plaats. Als al je spullen een vaste plaats hebben, hoef je nooit nog naar iets te zoeken. Laat ook niets rondslingeren. Het duurt maar even lang om alles op de juiste plaats te zetten en het bespaart je weer opruimwerk achteraf.
  • Leg een voorraad aan. Koop alvast wat producten die je sowieso regelmatig nodig hebt, bijvoorbeeld als ze ergens in promotie staan. Ik denk dan aan waspoeder, afwasmiddel, allesreiniger, … Zo zit je nooit zonder en maak je in een kast een soort van eigen winkeltje. Leuk toch!
  • Weg met die strijkplank. Niks zo vervelend dan een strijkplank die steeds in de weg staat en waarop je meestal nog wat extra rommel neerzet. Als je een hoge kast hebt waarin je ze kan zetten, top! Zo niet, dan kan je ze ook ophangen aan een paar haakjes in de muur. Zet ze niet zomaar in een hoekje op de grond. Het oogt rommelig en je kan je vloer moeilijker poetsen.
  • Manden for the win! Heb je geen kastjes of schuiven om alles in op te bergen dan kan je met manden eenzelfde effect bekomen. Je kleine opbergers sorteer je op hun beurt in grotere gevlochten manden die je op een brede plank naast elkaar zet. Zo waan je je meteen in de Provence!

Hopelijk help ik je met deze tips voor een stukje op weg. Jij bepaalt natuurlijk zelf hoe je je eigen huis organiseert. En geloof me, hier is het ook soms moeilijk om alles netjes te houden. Met kotvaliesjes en modderige voetbaltassen naast de “normale” wasmanden.

Maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat je je met deze simpele trucjes gelukkiger gaat voelen bij de dagelijkse was en plas. Als ik het kan, kan jij het ook!

Hieronder, tegen mijn gewoonte in, geen gestylde foto’s maar real life beelden van hoe ik mijn kasten heb ingedeeld. Jammer genoeg hebben niet alle poetsproducten dezelfde witte verpakking want dat zou nog meer naar mijn zin zijn, ha!

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>