Hoe houd ik mijn huis fris en proper met milieuvriendelijke producten?

Verplicht thuis blijven, de zon die schijnt, de verveling die af en toe begint toe te slaan … Ladies (en gentlemen natuurlijk!) , dit zijn de ideale omstandigheden om uw kot eens goed onder handen te nemen. Dus zwier de ramen open en vul die emmers met sop want het is tijd voor de grote lenteschoonmaak!

Mijn eigen “grote kuis” is al lang gedaan. Het begon al bij de stormen in februari. Eerst was er Chiara, daarna volgde Dennis en ondertussen zijn er nog wel wat letters van het alfabet gepasseerd. Misschien hadden ze het afgesproken maar ze kwamen meestal langs op zondag. Dus had ik drie opties … mee naar de koers op televisie kijken, extra schoolwerk doen of alvast het stof, de rommel en de wintergeurtjes uit het huis verdrijven.

Optie drie it was! Dus bij de eerste zonnige dagen was mijn huisje al spic en span. Eigenlijk hou ik wel van schoonmaken, of in ieder geval van het resultaat. Een fris huis zonder rommel dat ruikt naar “pas gepoetst” … ik vind dat zalig.

Alles begint met goede producten. Momenteel gebruik ik de milieuvriendelijke Green lijn van Mylène. Niet alleen de ingrediënten zijn plantaardig, ook de verpakking is ecologisch. En om helemaal in de Green modus te blijven is ook het parfum 100% natuurlijk. Gelukkig maar want ik hou absoluut niet van “chemisch frisse” geuren.

Wat heb je nodig?

  • GREEN ALLESREINIGER

Een grote verpakking waar je extra lang mee toekomt omdat je maar weinig product nodig hebt. Omdat de allesreiniger wel mijn favoriet is qua geur (appeltjes, munt, basilicum, …) durf ik al wel eens een dopje (of 2) extra in mijn emmer te gieten.

  • GREEN VLOERREINIGER

Deze wou ik wel eens testen op mijn gietvloer (StucDeco). Aangezien het een vrij speciaal materiaal is, gebruik ik maar heel weinig product en toch is het resultaat top. Geen vegen, geen strepen en alle vlekken gemakkelijk verwijderd. Voor mij is dit een blijvertje!

  • GREEN BADKAMERREINIGER

Reinigen én ontkalken, dat is wat dit product doet. Echt een musthave bij ons thuis waar 2 tieners constant douchen en niet altijd de glazen wand en de kranen afdrogen … Pluspunt: de badkamer ruikt helemaal naar citroentjes wanneer je met deze reiniger gepoetst hebt.

  • GREEN AFWASMIDDEL EN HANDZEEP

Toch ook wel een toppertje dit! Echt elke dag doe ik tussendoor kleine afwasjes. Een koffietas, een pan, de theepot, … Door zoveel in afwaswater te zitten worden je handen droog en trekkerig. Maar dus niet als je dit product gebruikt. Het is een (krachtig) afwasmiddel maar ook een pH-huidneutrale handzeep die je handen zacht maakt. Win-win en ook hier weer een vrij grote verpakking. Ideaal!

Voilà, dit zijn de producten die ik dagelijks gebruik! Nu bij mij de lenteschoonmaak gedaan is, probeer ik alles goed te onderhouden. En dat hoeft zeker niet al teveel tijd in beslag te nemen. Het is gewoon een kwestie van routine.

Een half uurtje poetsen a DAY, keeps het stof away!

Heb je echt een hekel aan poetsen? Dit is misschien een goede TIP …

Probeer alles een vaste plaats te geven en las elke dag een half uurtje in waarin je zoveel mogelijk probeert te doen. Bijvoorbeeld: Stoelen afwassen en stofzuigen, de bedden verversen en de nachtkastjes afwassen, de koelkast uitwassen, de keukenkastjes en het aanrecht extra goed afwassen, … en daarna kan je met een gerust geweten weer in de zetel ploffen of iets leuks doen. Probeer ook zoveel mogelijk “met nat” te poetsen, dat geeft een veel frisser gevoel dan enkel afstoffen. Meer opruim- en schoonmaaktips vind je hier en hier.

Je verschiet ervan hoeveel je binnen een korte tijd gedaan krijgt als je echt stevig doorwerkt. En zo heb je op een week tijd “een redelijk proper kot”!

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>