Slow living: Hoe doe je dat?

“Zorg goed voor jezelf …” , een zin die we deze dagen veel gebruiken. We moeten ons leven drastisch omgooien om in de eerste plaats zelf gezond te blijven en om te zorgen voor de mensen rondom ons. De hectiek van van alle dag ruilen we om voor hier iets heel kostbaars …slow living. Noem het een noodzaak of noem het een deugd maar we moeten met z’n allen in onze eigen, kleine cocon blijven. En dan kunnen we alleen maar proberen om die zo aangenaam mogelijk te maken.

Een dag verloopt ook bij ons anders dan normaal, vooral veel trager. De kinderen en de hubby slapen wat langer en beginnen daarna aan hun thuiswerk of schooltaken. Zelf sta ik heel vroeg op en geniet dan van de rust in huis en van weer een dagje “niets moeten” in het vooruitzicht.

Natuurlijk gaan mijn lessen en vergaderingen van thuis uit gewoon door maar ik probeer dat heel gemoedelijk aan te pakken. Met een tasje thee erbij en in comfy loungewear. De rest van de dag probeer ik vooral buiten door te brengen met wandelen, lezen en yoga. ’s Avonds koken we gezond, eten we later dan normaal en spelen we Rummikub.

Daarom, lieve lezers, bekijk de hele situatie ook van de positieve kant en geniet van deze momenten en dingen die je “in je kot” kan doen maar waarvoor je nooit tijd had.

 • lees eindelijk dat boek!
 • zoek een hoekje uit de wind en in de zon en houd een siësta
 • maak van je badkamer een mini-spa en leg een masker
 • verzorg je nagels en lak ze in een vrolijk kleurtje
 • poets je huis met alle ramen open en een tof muziekje op
 • profiteer van de vele yoga en workout apps die nu tijdelijk gratis zijn
 • kruip onder een dekentje en kijk die Netflix serie helemaal uit
 • probeer nieuwe recepten uit
 • maak ’s avonds nog een lange wandeling
 • begin een kruidentuintje
 • leer een nieuwe taal online

Sinds kort heeft Primark een nieuwe collectie die perfect aansluit bij dit slow living a.k.a. trager leven. Een Wellness-collectie die echt gericht is op selfcare.

Alle producten zijn gemaakt van biologisch katoen, gerecycleerde en duurzame materialen. Ze stralen rust en comfort uit. Persoonlijk ben ik fan van de witte en neutrale tinten van deze collectie die perfect passen in een natuurlijk interieur.

Er is voor elk wat wils: zachte 100% duurzame badjassen, linnen en katoenen bedovertrekken, kaarsen van soja wax, sportkleding van gerecycleerde materialen, enz…

Ik koos zelf voor een ultrazachte, lichtgrijze sprei in wafeltjespatroon om ’s ochtends en ’s avonds toch al te kunnen buiten zitten. En verder vind ik de spulletjes voor de badkamer super tof. Een gestreepte toilettas in wit en zandkleur die heel mooi past in mijn badkamer (en die dus zeker niet verstopt moet worden in een kastje), een voetvijl, een hoofdhanddoek van bamboe en de allerschattigste travelset flesjes met houten dop. Die we hopelijk later dit jaar toch nog kunnen gebruiken, ha! Tenslotte koos ik ook nog een tas uit 100% organisch katoen met de passende tekst ” Be good to yourself”.

Of je nu bewust probeert je impact op de planeet te minimaliseren of op pauze moet drukken en van wat kostbare me-time wilt genieten, de collectie heeft wat je nodig hebt om er geweldig uit te zien en je goed te voelen.

Uiteindelijk moet je toch voor jezelf uitmaken wat “selfcare” voor jou betekent. Probeer in ieder geval gezond te blijven, niet teveel te piekeren en een beetje te genieten van deze verplichte quality time …

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>