Geurwolkje: Aromatherapie bij je thuis!

Instagram gebruik ik heel vaak voor interieur- en decotips. Ik volg er verschillende accounts die me inspireren om mijn eigen huis mooi in te richten. De laatste tijd zie ik regelmatig aroma diffusers verschijnen. Zo’n hippe apparaatjes die de lucht bevochtigen en tegelijkertijd een heerlijke geur verspreiden. Na een beetje zoekwerk bestelde ik bij Geurwolkje zelf zo’n stomend apparaatje en sindsdien heb ik een nieuwe beste vriend in huis!

Hoe werkt een aroma diffuser?

Met een handig maatbekertje vul je de diffuser en je doet er 3 tot 5 druppeltjes van een etherische olie naar keuze in. Met één druk op de linkse knop, vernevelt het apparaat een zalige geur in je huis. Je kan kiezen voor een werking van 2, 4 of 8 uur. Ik ga meestal voor 4 uur. Toch kan ik me voorstellen dat de 2 uur stand ook heel handig is als je het apparaatje in je slaapkamer zet. Het geluid van een kabbelend beekje, de zachte geuren en de kleurentherapie kunnen je helpen om snel in dromenland te geraken.

Toveren met kleur!

Met de rechtste knop licht je het lampje op. Zelf hou ik het meest van wit licht maar je kan ervoor kiezen om de diffuser met een zachte overgang van kleur te laten veranderen. Of je zet je favoriete kleur van dat moment vast. Je kan kiezen uit roze, paars, blauw en geel. Elke kleur heeft een bepaalde invloed op je emoties en kan ook lichamelijke klachten aanpakken.

 • paars: vermindert stress en helpt je om gemakkelijk in slaap te vallen.
 • geel: bevordert de spijsvertering en geeft positieve energie.
 • blauw: brengt rust en kan helpen bij migraine of hoge bloeddruk.
 • roze: heeft een kalmerend effect en verlaagt je hartslag.
 • wit: staat voor puurheid, eenvoud en zet aan tot opruimen. Ideaal!

Aromatherapie met etherische oliën

Naast verschillende modellen van diffusers, heeft Geurwolkje ook een groot aanbod aan etherische oliën. Ik heb zelf gekozen voor 3 geuren, namelijk Meditatie, Yin en Lavendel. Mijn favoriet is momenteel Meditatie. Een hele fijne en zachte geur om te gebruiken als je aan het werken bent. Het bevordert je concentratievermogen en geeft een boost van positieve energie aan je ruimte. ’s Avonds vernevel ik graag lavendel of Yin voor een rustige sfeer.

Ik ga zeker nog een paar andere etherische oliën bestellen want ik merk dat ik het geurwolkje de hele dag en avond door gebruik. Dan is het fijn om te kunnen afwisselen, ook omdat elke geur een bepaalde werking heeft.

Op mijn lijstje staan Sinaasappel voor de ontspannende werking, Eucalyptus om de verkoudheid te verhelpen, en Lemongrass om de muggen uit de slaapkamer te houden.

Wat ik persoonlijk ook heel leuk vind, zijn de etherische oliën voor de chakra’s. Ze zetten de chakra weer open en brengen je lichaam in balans zodat energie terug kan doorstromen. Als je voelt dat je ergens geblokkeerd zit, kan dit zeker helpen.

Welk geurwolkje past bij jou?

Er zijn diffusers in verschillende maten en kleuren. Voor elk interieur wat wils! Zelf heb ik gekozen voor de Nimbus 2.0 met onderaan donker hout, heel natuurlijk en stijlvol. De bovenkant is eenvoudig wit maar kan dus ook gebruikt worden als nachtlampje. Dit Nimbus model is al verkrijgbaar in 4 varianten maar je vindt nog heel wat andere diffusers terug op de website. Ga zeker eens kijken en volg je gevoel!

Alle voordelen op een rijtje!

Ik vind het geurwolkje eerlijk waar een meerwaarde. Het staat niet alleen mooi in je interieur, op een heel budgetvriendelijke manier zorgt het ook voor harmonie in huis. Ik zet nog even alle voordelen van olie verdampen op een rijtje:

 • het bevochtigt de lucht
 • het brengt een relaxte sfeer in huis
 • het zuivert de ruimte
 • het laat je huis lekker ruiken
 • het helpt bij het inslapen
 • het verdrijft muggen en andere insecten
 • het helpt bij verkoudheden
 • aromatherapie helpt om je rustiger, meer gefocust of energieker te laten voelen (afhankelijk van de olie die je kiest)

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>