Hoe zorg je thuis voor een goede reiniging van je gelaat?

Ik gooi er in deze blogpost meteen een feit tegenaan: het reinigen is één van de belangrijkste stappen bij het verzorgen van je gelaat. En meteen ook één van mijn favoriete verzorgingsrituelen. Vooral ’s avonds dan. Wanneer ik een hele dag gewerkt heb en al de huishoudelijke taken achter de rug, neem ik even een momentje voor mezelf in de badkamer. Om de drukke dag letterlijk en figuurlijk te kunnen afspoelen en daarna te genieten van een rustige avond.

’s Ochtends ben ik vaak in een rush en ga ik voor een snelle, efficiënte reiniging. Terwijl ik meerdere keren per week ’s avonds wel kies voor wat extra aandacht voor mijn huid. Make-up afhalen, cleansing en lotion en af en af en toe een zachte peeling en een zuiverend maskertje. Ook voor mijn reinigingsproducten kies ik graag voor NANNIC, toch wel een merk dat bij mij een streepje voor heeft.

Waarom kies ik voor NANNIC?

Jullie hebben waarschijnlijk al in vorige blogposten al gelezen over de handcrème en UV-shield van NANNIC die ik graag gebruik. NANNIC is een merk dat focust op een holistische aanpak voor een gezond lichaam. Respect voor de oorsprong van de natuurlijke producten, respect voor het menselijk metabolisme waarop de producten gebruikt worden. Ik weet en ondervind dat de werking van hun producten fantastisch is en verder hou ik enorm van de textuur en de geuren ervan.

Daarom ben ik ook heel blij dat ik sinds kort een aantal reinigingsproducten in mijn badkamerkastje heb staan. Zelfs na een paar dagen merk ik al een positief effect op mijn huid. Ik zet graag even de producten die ik gebruik op een rijtje voor jullie zodat je kan zien welk product of welke combinatie het beste past bij jouw levensstijl of reinigingsritueel.

Nannic cares for the skin you’re living in,

embracing the beautiful you within

Mijn favorieten op een rijtje!

  • Make-up remover gel

Om je make-up (ook oog make-up) op een zachte manier te verwijderen met een gel die in combinatie met water een melk wordt. Heel aangenaam op je huid.

  • Pure active cleansing gel + Pore treat lotion

Deze twee producten gebruik je best in combinatie met elkaar.

Eerst ga je je huid grondig reinigen met de Pure active cleansing gel, een heel mild product geschikt voor vrouwen en mannen. Je verwijdert overtollig talg en onzuiverheden zonder dat je huid uitdroogt.

Daarna gebruik je de Pore treat lotion, een zachte behandelende lotion op basis van vitamine B5, vochtregulerende complexen, Hamamelis en Rose Fruit extract. Als je deze lotion dagelijks ’s ochtends en ’s avonds gebruikt voorkom je comedonen (zwarte puntjes), acné en hyperpigmentatie. Zelf heb ik best veel aanleg voor donkere vlekjes in mijn gelaat dus vandaar dat ik extra blij ben met dit product.

Deze 2 producten samen vormen eigenlijk een perfecte basisreiniging voor alle huidtypes.

  • White willow bark peeling mask

Een hele zachte peeling zonder korrel. Hiermee ga je alle oude en dode huidcellen verwijderen. Daarnaast zijn er nog vele voordelen: vermindert ontstekingen van de huid, gaat acné tegen, repareert de gebarsten huid, maakt de huid zeer glad en zacht, …

Deze peeling gebruik je zo: breng een dun laagje aan op de huid, 10 minuutjes laten inwerken, eventjes opschuimen en spoelen met lauw water. 

  • Terracotta clay mask

Last but not least, een masker op basis van rode en witte klei. Zeer zuiverend én tegelijkertijd intens voedend. Na de reiniging breng je dit masker aan en je laat het een kleine 30 minuutjes inwerken voor je het weer afneemt. Je krijgt er een mooie, egale huid van!

Aan het begin van dit lange weekend heb ik mezelf eens getrakteerd op een thuisbehandeling met een combinatie van deze producten. Eerst heb ik al mijn make-up verwijderd met de Make-up remover gel. Daarna heb ik mijn huid een zachte peeling gegeven met het Willow bark cleaning mask en dan heb ik het Terracotta clay mask gelegd. Om af te sluiten heb ik de verfrissende Pore treat lotion aangebracht. Zalig om dat gezonde, zachte gevoel van je huid te hebben, alsof je net van een schoonheidsinstituut komt. Gezonde gloed inclusief!

Wat mij betreft heeft NANNIC me ook met de reinigingsproducten weer aangenaam verrast! Ik blijf fan!

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>