Hoe geef je je woonkamer een vleugje Ibizasfeer?

Al een tijdje stond hij op mijn verlanglijstje: een mooie, grote rotanspiegel! Zoals jullie weten richt ik ons huis in met wit als basis. Hierbij kies ik dan een paar accessoires in natuurlijke tinten en materialen voor een rustige boho sfeer . Deze spiegel van Perfecthomeshop maakt het plaatje weer een beetje meer compleet!

Ik hou er niet van om heel veel spullen neer te zetten. Voor mij moet een interieur vooral rust uitstralen. Maar natuurlijk kunnen een paar goed gekozen woonaccessoires wel zorgen voor wat warmte en gezelligheid.

Om de rust te behouden blijf ik wel bij dezelfde tinten. Wit gecombineerd met zacht beige en ivoorkleur geeft je huis die typische vakantiesfeer. Het is leuk om dan wel te kiezen voor verschillende materialen, die ook weer die vakantiesfeer benadrukken. Ik denk aan rotan, zeegras, hout en grof linnen.

Een rotan spiegel geeft een instant bohemian look aan je interieur

Vandaar dat een mooie rotanspiegel aan de muur niet mag ontbreken. Ik ben er zo blij mee omdat ik vind dat hij hier in de woonkamer perfect tot z’n recht komt. Spiegels zijn niet meer weg te denken uit een interieur! Ze dienen niet alleen om je make-up bij te werken of je haar goed te leggen, maar het zijn volwaardige interieurobjecten geworden. Aangezien ik voor de rest zo goed al niks aan de muur heb hangen, is mijn rotan spiegel een echte eye-catcher.

Ik vond de spiegel bij Perfecthomeshop, een webshop waar je mooie, betaalbare meubels en decoratie vindt. Ze hechten veel belang aan sfeer in huis. En als je net als ik houdt van een vleugje Ibiza in je interieur, kan je hier zeker je gading vinden. Ze verkopen namelijk heel wat objecten in rotan en ik ben ook helemaal weg van de houten bankjes en loungestoelen in leer!

Een rustige basis & natuurlijke materialen

Om af te sluiten geef ik jullie graag nog een paar eenvoudige tips mee die ik zelf toepas in mijn woonkamer en die zorgen voor een aangename vakantiesfeer:

  • zorg voor een rustige basis met veel wit
  • ga voor vele kussens in dezelfde tinten maar in verschillende stoffen (linnen, wol, fluweel, …)
  • gebruik een grote mand van riet of zeegras mét deksel om je plaids in op te bergen
  • een boho vloerkleed zorgt voor een warme sfeer
  • kies voor enkele mooie accessoires zoals een wandhanger van zeegras, een ruw houten bankje, een vaas met pampasgras of een krans van schelpjes.

Hopelijk heb jij na het lezen van deze blogpost ook zin gekregen om je woonkamer om te toveren tot een ruimte met een vleugje “happy island ” sfeer! Veel plezier ermee!

kussens in zachte tinten en verschillende materialen
een berbertapijt met zwart voor een klein beetje contrast
manden in zeegras mogen niet ontbreken in een Ibiza interieur

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>